Legătură directă cu Bruxelles! Eurodeputatul PSD Victor Negrescu şi-a deschis cabinet la Reşiţa

Cărăşenii au de acum o nouă legătură directă cu Parlamentul Europei! S-a deschis la Reşiţa un nou cabinet,  cel al eurodeputatului PSD Victor Negrescu.

Cel mai tânăr europarlamentar român – împlineşte în august 29 de ani – promite că va fi un liant pentru autorităţile locale şi forul european, dar va asculta şi ideile care vin din partea oricărui cărăşean. Negrescu speră că va ajunge cât mai des la Reşiţa pentru a discuta cu cetăţenii problemele pe care aceştia le întâmpină şi ţin de domeniul său de reprezentare. Eurodeputatul, membru în comisia de bugete a Parlamentului European, dar şi în comisiile juridică şi de afaceri constituţionale, revine în Caraş-Severin ca urmare a sprijinului primit în campania electorală din aprilie-mai şi pentru a respecta promisiunea făcută atunci.

La 28 de zile de la preluarea mandatului său în PE, Victor Negrescu declară că este un europarlamentar al Transilvaniei şi al Banatului, zone cu care se identifică. „De aceea voi iniţia o serie de proiecte şi menţionez trei idei principale: prima se referă la faptul că în comisia de buget intru în contact cu bugetul european, există fondurile structurale pe care le cunoaşteţi, cele care se accesează în România, dar există şi fondurile care se accesează direct la Bruxelles, care reprezintă un cuantum mult mai mare, mai semnificativ de resurse financiare pe care, din păcate, ţara noastră nu le accesează. România accesează aproximativ 10 % din fondurile disponibile la Bruxelles, ceea ce este extrem de puţin şi aş vrea, din această postură, să ajutăm administraţiile locale, în speţă Reşiţa, pentru a accesa aceste fonduri […]”, a spus Negrescu.

Al doilea lucru pe care îl doreşte realizat politicianul este lansarea unei platforme de sprijin pentru cei interesaţi să acceseze fonduri directe la Bruxelles. „Vom deschide acolo o reprezentanţă regională a zonei Transilvaniei şi Banatului, care cred că au specificităţi similare, […] pentru că putem practic, astfel, populariza mai mult interesele locale, promova oportunităţile economice oferite judeţului dumneavoastră, promova oportunităţile turistice, promova interesele de finanţare europene pe care noi le avem… doar printr-o astfel de structură, cu oameni care să se ocupe la Bruxelles de promovarea acestor zone ale ţării“, susţine Victor Negrescu.

Cât priveşte cea de-a treia idee cu care a venit la Reşiţa politicianul PSD, aceasta priveşte crearea de legături între Reşiţa şi alte localităţi din Europa, găsirea unor parteneri pentru înfrăţire, dar şi pentru accesare de fonduri europene.

Cabinetul europarlamentarului PSD Victor Negrescu va funcţiona în sediul organizaţiei municipale PSD Reşiţa şi un consilier va primi cetăţenii şi le va prelua ideile şi problemele.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645978369881″]

1000x100 (5)