Lecții de ecologie și protecția mediului pentru elevii din două orașe și patru comune din Caraș-Severin

young woman backpacker hiker reading map hiking trip looking awa
explo 1000x200

Administrația Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița organizează, luna aceasta, în parteneriat cu WWF România, o tabără de vară pentru tinerii iubitori de natură din comunitățile aflate pe raza parcului.

În perioada 23 – 25 august, aproximativ 24 de elevi de gimnaziu și de liceu din două orașe (Anina și Oravița) și patru comune (Bozovici, Cărbunari, Sasca Montană și Șopotu Nou), aflate pe raza teritorială a Administrației Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița vor participa într-o tabără de două zile în mijlocul naturii. Elevii vor sta la cort și vor avea parte de activități de orientare în natură, dar și de lecții de ecologie și de cunoașterea mediului înconjurător.

Am făcut un tur al școlilor din zona parcului și i-am invitat pe elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a, iubitori de natură, să experimenteze frumusețile parcului, altfel decât au făcut-o poate până acum. O să se doarmă la cort, o să se facă drumeții și tot felul de jocuri și activități de protecția mediului. Se va campa la Cantonul Damian, pe Cheile Nerei. Vom asigura, transportul, masa și echipamentul de dormit pentru copii, practic aceștia vor veni doar cu hăinuțele pentru deplasare. Tabăra este organizată în parteneriat cu WWF România, iar la ea participă în jur de 22 – 23 de elevi de la cinci – șase unități de învățământ. De fapt, sunt toți copiii care și-au exprimat dorința de a pleca împreună cu noi în această aventură.”, ne-a declarat inginer silvic Mile Galcan, specialist Educație Ecologică, în cadrul Administrației Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița.