Lecție deschisă despre tratarea deșeurilor pentru copiii de la „Primăvara”

cmid lupac primavara
Cuib de vise 1000x100

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” Reșița au vizitat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri Caraș-Severin și SC Girexim Universal SA, operatorul CMID Lupac.

În cadrul vizitei, copiii, împreună cu însoțitorii acestora, cadre didactice și părinți, au asistat la tratarea deșeurilor menajere în hala TMB și la modul în care se sortează de pe banda transportoare diferite tipuri de deșeuri reciclabile pe categorii și culori, în hala de sortare.

Participanții au primit informații despre importanța colectării selective de la directorul ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, Daniel Bordiuz, și de la directorul CMID Lupac, Remus Marta. Totodată, copiii au primit pliante și flyere pentru a învăța să separe corect deșeurile acasă.

cmid lupac

 

STPT job 1000x200

Vizita la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac s-a desfășurat în cadrul programului național Săptămâna Verde, sub îndrumarea directorului centrului „Primăvara”, psiholog Mihaela Mazere. Coordonatorii proiectului au fost profesor de psihopedagogie specială Ionela Negariu și psihopedagog Olivia Zoicăreanu-Gazoli.

La final, copiii au rămas cu informații prețioase despre selectarea deșeurilor menajere și au promis că vor mai participa și la alte acțiuni de informare și conștientizare pe care ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin le va desfășura în viitor.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/