„Le mulțumesc și le doresc succes în PNL! Pro România rămâne un critic observator al guvernării!”

Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și alți patru deputați au demisionat, astăzi, din Pro România. Secretarul general al formațiunii, Ion Mocioalcă, spune că a fost doar o formalitate, care nu a surprins pe nimeni, ruptura existând de mai multă vreme.

Constantin acuză că partidul condus de Victor Ponta și-a schimbat doctrina și idealurile și susține că, pe lângă cei șase parlamentari, alți zece lideri locali au semnat demisia din partid. „Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus. Suntem în continuare o echipă puternică și dornică să se implice într-un proiect de reformare a societății românești. În acest sens, semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din PRO România și vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, a scris Daniel Constantin, pe Facebook.

Cei 16 membrii care au semnat demisia din Pro România sunt: „Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România; Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România; Mircea Banias – Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța ; Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov; Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj; Georgian Pop – DeputatRăzvan Mitu – Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București; Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreședinte PRO România; Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret București; Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa; Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara; Silvian Dan – Coordonator Olt; Gigi Danuț Feţeanu – Coordonator Sibiu; George Manciu – Coordonator Sector 2; Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4; Dan Marian – Coordonator Sector 5”, se arată în postarea de pe Facebook.

Trebuie spus însă că Pro România a hotărât, la începutul lunii noiembrie, să îi sancționeze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu și Damian Florea. Au fost cu toții suspendați. Suspendați doar pentru că în Statutul Pro România nu există sancțiunea excluderii! „Gigi Fețeanu, de la Sibiu, a fost la întâlnirea regională a Pro România, azi, la Cluj, cu 45 de membri de partid. Alți doi care apar în listă, mă refer la colegii din Sectoarele 2 și 4, au fost la Christmas Party, la sediul partidului, ieri. Mai știu că acești foști colegi ai noștri au fost suspendați pe un an pentru că nu avem în Statut excluderea. Sigur că această situație de a sta suspendați un an le-a creat un disconfort care, bănuiesc, a fost atât de mare încât și-au dat demisia din partid. Simpla înscriere în PNL, conform legii partidelor politice, îi consideră demisionați din partiful în care au fost, așa că, la mine nu trebuie să ajungă nicio demisie. A fost decizia partidului să renunțe la ei. Le mulțumesc pentru ce au făcut pentru Pro România și le doresc succes în PNL. Pro România va rămâne un critic observator al guvernării”, a comentat deputatul Ion Mocioalcă plecările de astăzi din Pro România.