Le este frică de valoarea lui Tabugan! De grănicerul Tabugan!

Deputatul Ion Tabugan a detaliat discuţia cu privire la revenirea sa în PNL. Express de Banat a anunţat în exclusivitate intenţia actualului lider al UNPR Caraş-Severin de a se înscrie în PNL, precum şi faptul că în Biroul Permanent Judeţean al PNL s-ar fi supus la vot revenirea acestuia printre liberali. Vot care l-a iritat pe Tabugan!

„Ce au pus ei în discuţie nu mă interesează, este falsă problema! Drept, eu am discutat cu Marcel (n.r. – Marcel Vela, președinte PNL Caraș-Severin) chestia asta, dar la mulţi dintre ei le este frică de valoarea lui Tabugan! Luaţi 2008, Vatzulik a făcut 12,5, 11 şi ceva a făcut… ăsta… Georgevici. Eu am făcut 38 la sută! În condiţiile în care eu am fost sabotat! Şi aşa a ajuns PNL Caraş-Severin locul 2 pe România! Datorită lui Tabugan!”, spune deputatul UNPR.

Deşi spune că a avut realizări mari cu UNPR, Tabugan pare să fi conştientizat, totuşi, că micul partid progresist nu îi poate asigura o promovare pe măsura „valorii” sale. Având în vedere notorietatea şi bazinul electoral pe care le are, Tabugan ar dori să se întoarcă în partidul care l-a consacrat. „Eu, ca şi principiu, am discutat… aşa, caut divers sprijin, hai să fie bine pentru judeţ! Şi dintr-o dată ne trezim cu vot?! Şi ce supui la vot?! Eu nu am cerut în mod expres, că atunci puneam o hârtie. Dar lucrurile sunt discutabile. Sincer să fiu, structura mea interioară este de liberal, nu m-am dus traseist, ci am făcut un partid cu domnul Oprea de la început, dar nu urmăresc nimic, căci legea este de partea mea, vreau să mă întorc la vechiul meu loc de muncă…”,  explică Tabugan, care încă nu s-a decis dacă pentru el ar fi mai bine să-şi continue ascensiunea politică şi munca din Parlament ori să se concentreze pe cariera sa profesională, aceea de inginer silvic. „Eu… nu mă mai bate gândul aşa tare să mai candidez, aş fi vrut aşa, ca simplu membru. Am vadul meu de voturi. Haideţi să ne uităm în 2012! Din ACS, Alianţa de Centru Stânga, eu am făcut 57,26 la sută, sub mine au venit toţi! În condiţiile în care PNL-ul pe Almăj a avut-o în frunte cu Turnea, baba aia cu care eu – sincer să fiu – mi-ar fi ruşine să plec pe stradă cu ea la 70 şi ceva de ani! Pentru că PNL-ul este al tinerilor şi al intelectualilor. O fi ea ingineră, dar nu mai e tânără. Ea a mers în maşină, am poze din campanie cum i-au făcut campanie toţi din Almăj. Sau nu chiar toţi, Lala (n.r. – Ion Lala, primar Lăpușnicu Mare) cu ea, cu ăialalţi, i-au făcut lui Michi (n.r. – Aurel Miclea, candidat PDL) și l-am bătut pe Lala la el acasă! Pe Iustina, la ea acasă!”, mai spune Tabugan, lăsând să se înţeleagă că principalul oponent al reprimirii sale în PNL a fost tocmai Iustina Turnea.

Nu numai Tabugan are probleme cu şefa Organizaţiei de Femei, ci şi alţi primari liberali. Spre exemplu, primarul Imbrescu, de la Eftimie Murgu, are un an şi ceva de când s-a certat la cuţite şi nu vorbeşte cu Iustina Turnea, deşi sunt din aceeaşi zonă!

Tabugan mai spune că, deşi a făcut lucruri mari la UNPR, el e liberal din fire, iar sufletul său a rămas tot la PNL. „Eu am discutat din principiu, căci eu de când e lumea, mai ales după Revoluţie, am fost liberal. Din acela vechi. Şi n-am plecat atunci de drag, ci tot din cauza unora cărora le-o fost frică că le iau locul. Atunci mi-a venit cuţitul la os! Pe mine nu mă poate conduce decât unul mai bun ca mine. Eu sunt de principiul: «Jos pălăria celui care ştie, care e capabil intelectual!» Şi chiar dacă politica pune oameni care sunt mai buni ca tine, trebuie să-i accepţi. Asta au vrut oamenii! Dar nu vine şi te face o nulitate! Că eu nu accept, e vorba de structura mea interioară de grănicer. Ăia n-au plecat capul niciodată. Şi s-au bătut cu armata lui Napoleon, la Arcole, în Italia, şi i-a zdrobit cel mai mare general al lui Napoleon. Deci aceştia ni-s noi, grănicerii!”, a explicat Tabugan atât decizia sa de a pleca din PNL, cât şi decizia de acum, aceea de a se reînrola printre liberali.