„Le-a murit copilul în spital, au plătit 200 de milioane de lei pe medicamente, nu putem să ne batem joc!”

paul purea spital resita

Un nou caz revoltător petrecut în Spitalul Județean de Urgență Reșița scoate la iveală maladia sistemului public de sănătate din România!

În încercarea de a descoperi de ce se îngroapă în datorii de la un an la altul cea mai mare unitate spitalicească din județul Caraș-Severin, doctorul Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație, a prezentat un caz de actualitate în urma căruia familia unui pacient decedat e obligată să suporte cheltuieli uriașe, iar bugetul spitalului rămâne și el cu o sumă importantă pe minus.

„Avem o familie căreia i-a murit copilul aici, în spital, și a plătit 200 de milioane de lei vechi pe medicamente. Medicamente care erau scrise pe șervețele, pe bucăți de hârtie, pe nu știu ce și trimise la farmacie! Familia va munci o viață întreagă de acum încolo ca să achite acele datorii. Eu asemenea lucruri nu mai vreau să se întâmple! Fiul, băiatul decedat, plătise timp de 5 ani cotizație în Casa de Asigurări de Sănătate. Nu putem să ne batem joc de oameni!”, a dezvăluit Paul Purea.

Directorul Financiar Contabil al Spitalului, Adina Miloș, a dezvăluit că un astfel de caz e foarte costisitor și pentru spital, actuala schemă de decontare aplicată de Casa de Asigurări de Sănătate acoperind doar o mică parte din cheltuielile cu tratamentul pacientului. „Spitalul, pe lângă ce a cumpărat familia pacientului, a cheltuit 96.000 de lei. Casa de Sănătate ne-a dat 21.000 de lei! Și nu e singurul caz de acest fel!”, a avertizat directorul financiar.