Lavinia Călina, la a zecea lucrare. De această dată, un hard SF!

Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Scriitoarea momentului, Lavinia Călina, este aproape de a lansa a X-a lucrare. Deși stabilită de doi ani în Anglia, caransebeșeanca aduce în patria natală o nouă carte, de această dată un SF, premieră pentru tânără. Lucrarea va fi prezentată la Târgul de Carte Gaudeamus.

După cele trei serii încheiate: „Neamul Corbilor”, „Ultimul Avanpost” cu volumul IV lansat în vara acestui an și „Zona Zero”, Lavinia Călina aduce o noutate în opera sa prin printr-o serie nouă cu titlul „Angaraka”, ceea ce în sanscrită înseamnă Planeta Roșie.

„Față de ce am scris până acum este un SF mai hard, este primul în care se desfășoară activitate pe alte planete și la cartea asta am mai mari emoții decât am avut la prima, pentru că este diferită față de ce am scris eu până acum. Dacă până acum acțiunea s-a petrecut în România și în viteză, povestită doar din punctul de vedere al unui singur personaj, în seria asta fiecare capitol în parte este povestit de un alt personaj. Având în vedere că am avut personaje diferite, am și scris depinzând de stările mele”, ne-a declarat Lavinia Călina.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Povestea prezintă viața pe două planete: Angaraka, pe care toți ceilalți de pe a doua planetă, Teeria, își doresc să ajungă, fiind fără poluare și cu grad ridicat de civilizație. Pentru reușită, oamenii renunță la multe și acceptă subjugarea pentru a-și cumpăra cetățenia pe Angaraka. Scriitoarea ne spune că ideea i-a venit după ce a ajuns în Anglia și a văzut cum sunt tratați românii și în ce locuri muncesc fără a avea vreun cuvânt de spus, acceptând sistemul impus de Marea Britanie.

Lavinia Călina va fi live la Express de Banat, prilej de a transmite cititorilor ei starea, emoțiile și amănunte despre viața și activitatea sa din ultima perioadă.

untitled design set 970x90 px