Laura Rus revine în Europa! Merge să joace în Spania!

După ce a evoluat timp de trei sezoane în Asia, la echipele sud-coreene Suwon și Icheon Daekyo, Laura Rus revine pe continentul european. Bocșeanca își continuă aventura în fotbalul feminin, urmând să joace în următoarele șase luni în Peninsula Iberică.

Aflată în această perioadă în România, Laura Rus și-a aflat următoarea destinație. Internaționala din Bocșa va juca în campionatul Spaniei, pentru jumătate de an, la Sporting de Huelva. Este prima echipă din străinătate la care a jucat Lala, înainte de a se transfera în Cipru, la Apollon Ladies Limasol, alături de care a cucerit campionatul și Cupa, evoluând cu succes în Liga Campionilor, competiție în care s-a remarcat din plin, devenind golgheteră în 2013.

1000x100 casa brutarului

Laura Rus a mai bifat în cariera ei echipele Pandurii Târgu Jiu și Fortuna Hjorring. De asemenea, are multe prezențe în echipa națională, a fost foarte aproape să califice România în premieră la Campionatul European, însă golul marcat în manșa secundă a barajului cu Portugalia a venit pe final de meci, în prelungiri. Cu 0-0 în deplasare și 1-1 la Cluj (gol Laura Rus, introdusă în minutul 85), România a ratat de puțin prezența la Europeanul de anul viitor din Olanda. Laura Rus este singura fotbalistă din România care a înscris în poarta campioanei mondiale, echipa Statelor Unite ale Americii, în amicalul de lux de la San Jose, din luna noiembrie.