O petiție online a fost lansată, miercuri, pentru eliberarea din arest a chirurgului Marian Gașpar, acuzat de luare de mită. Semnatarii acesteia susțin că zeci de oameni nu au acces la „servicii medicale cardiovasculare de top”, pentru următoarele 30 de zile, ca urmare a deciziei arestării preventive a medicului.
„Un pacient de 16 ani a fost lăsat pe masa de operație astăzi. Singur. Un pacient de 24 de ani, la început de carieră, a aflat că nu mai poate fi operat mâine, așa cum aștepta de câteva luni. O pacientă de 50 de ani, care a strâns bani timp de 5 ani pentru o montare de stenturi la inimă, și-a pierdut viața în timp ce doctorul ei nu a fost prezent la operație.”, susțin inițiatorii petiției online. Situațiile ar fi fost generate, spun ei, de arestarea preventivă a medicului Gașpar.
Mergând mai departe, oamenii sunt de părere că Marian Gașpar ar trebui cercetat în libertate, atașând mai multe mărturii ale pacienților pe care i-a tratat de-a lungul anilor și care spun că nu li s-a cerut niciodată șpagă.
„Dacă profesorul Marian Gașpar este cercetat în stare de libertate, zeci de vieți pot fi salvate, dânsul putând să își exercite profesia. Dar nu aceasta a fost decizia procurorilor din Timiș. S-a dispus reținerea preventivă de către magistrați timp de 30 de zile. A fost acuzat de luare de mită, însă până la începerea procesului, acesta putea fi cercetat în stare de libertate și lăsat să continue să își exercite profesia. (…) Zeci de vieți pot fi salvate în următoarele 30 de zile. E în puterea fiecăruia dintre noi să îl susținem pe dl. prof. dr. Gașpar pentru salvarea vieților pacienților. Ajutați-ne sa îl eliberam pe dl. dr Gașpar acum, până nu e prea târziu pentru unii dintre noi! Lăsați-l să facă ce știe cel mai bine: să salveze vieți!”, se mai arată în petiția online care a fost semnată până acum de aproximativ o sută de persoane.
Directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara a refuzat să comenteze apariția acestei petiții și situațiile prezentate de semnatari.