După renovare, Neonatologia spitalului din Caransebeș se dotează cu echipamente noi

nou nascuti
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Un nou transport cu echipamente medicale a ajuns, săptămâna aceasta, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, pentru Compartimentul Neonatologie.

Condiții tot mai bune pentru copiii care se nasc la spitalul din municipiul de pe Timiș și Sebeș, grație implicării administrației locale și a Fundației Vodafone România. Zilele trecute, Compartimentul de Neonatologie a fost dotat cu 16 noi echipamente care vor îmbunătăți serviciile medicale oferite nou-născuților. Este vorba despre 10 mese pentru înfășat, cinci scaune pentru alăptat și o masă de tratament. Toate acestea au fost achiziționate de Primăria Caransebeș, prin proiectul „Servicii medicale optime pentru nou-născuți”.

Dotarea Compartimentului de Neonatologie este finanțată de Fundația Vodafone România, prin Programul național „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, și este un proiect implementat la nivel local de Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu Primăria Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Valoarea totală a proiectului este de 721.243 de lei, dintre care 650.000 de lei vin din partea Fundației Vodafone România, 57.045 de lei este cofinanțarea asigurată de Primăria Caransebeș, iar 14.100 de lei reprezintă contribuția Fundației Comunitare Banatul Montan.

Reamintim că în luna iunie la spitalul din Caransebeș ajungeau primele echipamente pentru Compartimentul de Neonatologie, fiind vorba despre un transiluminator venos și un autoclav pentru sterilizat biberoane, iar la începutul lunii septembrie au fost cumpărate, prin același proiect, 10 paturi, două lămpi pentru sterilizare, un monitor de funcții vitale, un injectomat și un incubator închis.

Pe lângă cofinanțarea proiectului, Primăria Caransebeș a alocat, în prima parte a anului, 750.000 de lei, pentru renovarea Compartimentului de Neonatologie. Lucrările au durat trei luni, timp în care au fost renovate toate cele opt saloane, holul și grupurile sanitare.

spital caransebes

spital caransebes 2

spital caransebes 3