Lapte, cheag și sare: rețeta succesului pentru familia Serafim din Prigor

cheese.

Soții Serafim din comuna Prigor au pus bazele unei mici afaceri cu produse preparate tradițional doar din lapte, cheag și sare. Au pornit timid, iar în numai cinci ani au reușit să construiască un brand local, apreciat de toți cei care le degustă brânzeturile.

Afacerea familiei Serafim a prins „cheag” în 2016, iar cu timpul, telemeaua și cașcavalul de Prigor și-au făcut loc pe piața alimentară din Banat. Astăzi, brânzeturile produse în fabrica de la Prigor au puncte de desfacere în trei orașe din Caraș-Severin și în toată Valea Almăjului. „Vindem în magazine la Reșița, Oravița și Moldova Nouă, unde cererea este mai mare pentru telemeaua de vacă. În schimb, la Bozovici și în zona noastră este mai căutat cașcavalul. Pe piața din Timișoara am intrat acum doi an și am vândut foarte bine cașcavalul, însă cerea a fost mai mare decât oferta și am renunțat. Dar avem mulți clienți din Timișoara, care ne-au gustat produsele și care vin special la Prigor pentru a le cumpăra.”, spune Maria Serafim.

Care este secretul cașcavalului de Prigor și de ce este atât de căutat? „Lapte, cheag și sare! Noi nu lucrăm cu prafuri, este totul natural. Laptele colectat, cam între 500 și 600 de litri pe zi, îl închegăm, vine făcută o pastă pe care o pune în forme la maturat, după care scoatem produsul la vânzare.”, aflam de la Maria Serafim.

Femeia mai spune că și dacă ar dori să-și mărească producția, materia primă e tot mai greu de găsit în ziua de astăzi: „Lumea nu mai ține vite, iar laptele este foarte puțin. La noi, în zonă, a fost o perioadă în care a existat mult lapte, dar acum nu prea mai are cine să le țină, populația este tot mai îmbătrânită.

cașcaval prigor

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/