Lanțurile de policlinici, șansa multor medici de familie. Nu și a celor din Caraș-Severin!

Marile lanțuri de policlinici pot reprezenta șansa de salvare pentru mulți medici de familie care au un număr mic de pacienți pe listă, motiv pentru care întâmpină mari dificultăți în desfășurarea activității într-un cabinet de sine stătător. Nu de aceeași șansă beneficiază și medicii de familie din Caraș-Severin.

Problema stringentă a medicilor de familie din Caraș-Severin este subfinanțarea. Banii sunt insuficienți pentru un trai decent într-un cabinet în care costurile sunt destul de ridicate. Soluția ar putea fi lanțurile de policlinici care să reunească acele cabinete în care medicii de familie au prea puțini pacienți pe listă pentru a se putea întreține. Din păcate, astfel de policlinici nu există în Caraș-Severin, spune medicul de familie Daniel Popovici.

„La nivelul orașelor mari au apărut lanțuri de policlinici, exact cum au apărut lanțuri de farmacii și care tind să acapareze medici de familie cu tot cu pacienții lor, medici de familie care poate din lipsa de pacienți înscriși pe liste sau din numărul mic de pacienți înscriși pe liste au venituri mult mai mici, la limita subzistenței sau sub această limită și atunci oferta acestor lanțuri de policlinici poate pe unii îi tentează. Nu sunt foarte sigur de cifra pe care o să v-o dau, dar de la colegele de la București știu că din 1.300 de medici din București, 200 sunt înregimentați la policlinici de acest gen. În Caraș-Severin nu există încă o policlinică care să tindă să adune medici de familie cu pacienții lor”, ne-a declarat doctorul Popovici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/