Lanțul de magazine Mobexpert se închide pe o perioadă nedeterminată

În contextul crizei globale cauzată de Coronavirus încep deja să apară și în România primele măsuri extreme. Marile companii rând pe rând își suspendă activitatea. 

„Nu ne putem asuma riscul să punem în pericol sănătatea, fie a angajaţilor noştri, fie a clienţilor. Salariaţii vor primi 75% din salariul de bază, avem resurse pentru a susţine această măsură, dar cerem şi statului să intervină”, a confirmat Dan Şucu, proprietarul Mobexpert. Activitatea magazinelor va fi întreruptă pe o perioadă nedeterminată. Astfel, până miercuri 18 martie 2020 inclusiv se vor mai face vânzări, iar logistica va funcţiona până vineri 20 martie 2020.

Dan Șucu a afirmat că grupul are resurse financiare pentru a trece peste această perioadă, dar în acelaşi timp vrea ca şi statul să contribuie la acest lucru având în vedere că până acum companiile au plătit taxe şi impozite.

Administratorii firmelor din grup şi cu mine nu putem să acceptăm riscul de a vă chema la muncă în cazul în care nu vă putem garanta şi sănătatea. Putem să ne asumăm pierderile financiare uriaşe pe care le vom avea în urma închiderii magazinelor. Nu ne putem asuma însă riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg. De la dumneavoastră, membrii familiei, copiii sau părinţii ar avea şi ei de suferit, cu posibile urmări tragice. Ştim cu toţii că izolarea la domiciliu este singura soluţie pentru învingerea acestui virus”, se arată în comunicatul oficial, transmis de grup.