Lansare de carte de înaltă ținută. Mihai Vișan a scris volumul cu numărul 14!

,,Evoluția administrației publice în spațiul românesc” se numește cartea lansată astăzi, în Casa de Cultură de la Bocșa, în prezența iubitorilor de cultură.

Acțiunea a debutat cu o frumoasă interpretare artistică a formației camerale de la Liceul de Artă ,,Sabin Păuța”, coordonată de profesorul Lucian Voina. Dragoș Natanel (flaut), Cristi Roșoagă (pian) și Eduard Ailenei (contrabas) au stârnit ropote de aplauze, dar în același timp au și destins atmosfera din sală. Ambientul creat a fost perfect pentru lansarea unui volum științific inedit și unic în România la ora actuală. Cartea, semnată de profesorul universitar Mihai Vișan și Mihaela Martin, ar putea fi un real ghid în ce privește administrația publică. Asta, cu atât mai mult cu cât experiența își spune cuvântul. Profesorul universitar a semnat deja cartea cu numărul 14.

,,Volumul pe care îl prezentăm astăzi este o colaborare cu colega mea, Mihaela Martin. Eu zic că este chintesența activității mele de cercetare științifică. Sunt autorul a 14 cărți până acum, autor și coautor, dar cred că este cea mai importantă contribuție în domeniul administrației din tot ce s-a scris în România postdecembristă. Cartea se bazează pe toate lucrările apărute în spațiul românesc despre administrația publică din sec. al XIX-lea și jumătatea secolului al XX-lea, dar le depășește pe toate. Asta nu o spun cu falsă modestie, ci le depășește pentru că este pentru prima oară când am abordat fenomenul administrativ și administrația publică în strânsă corelație cu politicul. Toate celelalte lucrări care au apărut au tratat fenomenul administrativ doar stricto sensu, din perspectiva dreptului administrativ. Ceea ce am făcut noi aici este o abordare multidisciplinară”, a declarat astăzi profesorul Mihai Vișan.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648767972758″]

Lucrarea este una de sinteză amplă, pentru că cei doi autori nu s-au oprit doar asupra vechiului regat, ci au încercat să abordeze fenomenul administrației publice, administrația și sistemul administrativ, dar și legislația specifică în domeniu în toate provinciile istorice românești.

,,De aceea, lucrarea noastră este una de actualitate și cred că din perspectivă istoriografică poate să fie un model. Această carte încercăm să o transmitem la Academie și sperăm să obținem un premiu, pentru că este una din lucrările foarte, foarte bine documentate din punct de vedere științific”, a concluzionat profesorul universitar.

Mihaela Martin, coautoarea volumului, a ținut să-i mulțumească lui Mihai Vișan pentru sprijinul pe care i l-a acordat. Autorităților locale nu le-a rămas decât să se mândrească cu faptul că profesorul, venit tocmai din Moldova, a fost adoptat sută la sută de bocșeni, iar în prezent este o figură marcantă a culturii locale.

Acțiunea a fost organizată de Casa de Cultură din Bocșa, condusă de directorul Ioan Liuț, cu sprijinul autorităților locale.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/