Lacul Medreș, punct de atracție pentru turiști! DJ, plajă și petreceri pentru tineri

lacul medres bocsa

Administrația locală din Bocșa continuă demersurile pentru a pune la punct zona lacului Medreș și a o transforma într-o atracție pentru turiști.

În acest moment, zona lacului Medreș este improprie desfășurării unor activități de agrement la standarde actuale și în condiții de siguranță. Prin urmare, locul nu este atractiv pentru turiști. Aleile de pe malul lacului sunt neamenajate, există doar câteva bănci improvizate și coșuri de gunoi montate de voluntari. Nu există locuri de parcare și nici spațiu pentru picnic.

Prin investiția gândită de administrația locală se va construi un ponton plutitor și o insulă plutitoare, debarcader și zonă pentru scăldat, delimitată cu balize. Se vor amenaja malurile lacului pe o lungime de circa 20 de metri de la baraj în vederea amplasării de spații comerciale, precum și un spațiu pentru amplasarea unor instalații de sonorizare și loc pentru DJ. Va fi pregătit un loc pentru plajă, bazin pentru copii, loc de joacă pentru copii dotat cu două huțulușuri, un tobogan și loc de joacă cu nisip. Vor fi alei pietonale pietruite în jurul lacului, bănci și coșuri de gunoi, iluminat electric cu stâlpi metalici, becuri LED, panouri de informare. De asemenea, se va construi o tiroliană transversal peste suprafața lacului, iar în partea de nord a lacului vor fi locuri pentru pescuit.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„A fost prezentat pe videoproiector studiul de fezabilitate în fața Consiliului Local care a aprobat studiul de fezabilitate. Practic proiectul cuprinde un ponton care să reziste la aproximativ 200 de persoane, să fie amenajat cu spațiu comercial, o zonă pentru DJ, pentru că se intenționează ca sâmbăta, când va fi gata proiectul, să poată veni tinerii la club, iar în timpul săptămânii – șezlonguri pentru plajă. Tot pe lacul Medreș va fi amenajată și o piscină pentru copii, cu ponton, cu plasă, modernă, o zonă separată de cea de care am vorbit înainte. Vor fi amenajate toalete publice, spații administrative. Noi va trebui să facem și proiectul tehnic, iar după aceea să intrăm pe o finanțare europeană ori pe fonduri proprii.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

Valoarea totală a proiectului este de 8,6 milioane de lei, TVA inclus. Dacă lucrurile decurg în ritmul firesc, există șanse ca vara viitoare să aibă loc și prima petrecere.

banner 970 x 250