Laboratorul de dezinformare PSD, devoalat de „programatorul” lui Torma!

Circul pare, pentru unii politicieni din Moldova Nouă, mult mai interesant decât bunăstarea comunității. Situația este cu atât mai gravă, cu cât, pentru a-l denigra pe X sau Y politician, oameni nevinovați și nepătați sunt târâți prin noroi și folosiți ca arme în luptele meschine pentru ciolan.

Social-democrații nu prea mai găsesc ce să-i reproșeze din punct de vedere administrativ primarului liberal Adrian Torma și-i votează proiectele aproape la foc automat, dar cum de alegeri ne mai despart mai puțin de doi ani, actualul edil-șef trebuie să-și încheie mandatul cu un capital de imagine cât mai scăzut. Iar pentru asta pare să fi fost pus în funcțiune un adevărat laborator de dezinformare. Pe care organizația locală PSD și-l asumă, fără să-i pese cuiva de victimele colaterale.

Cea mai nouă „creație” a pesediștilor de la Dunăre e portretul de om de nimic, de hoț și mincinos, adevărata față a primarului Adrian Torma în viziune social-democrată fiind dezvăluită în mediul online prin intermediul paginii de Facebook a organizației locale. Numai că, pentru a-l zugrăvi astfel pe edil, PSD s-a folosit de un tânâr care, astăzi, trăiește departe de Moldova Nouă, departe de România și de toate aceste mizerii. Pentru discreditarea primarului, s-a adus la cunoștința opiniei publice prin canalul oficial de comunicare al PSD Moldova Nouă că programatorul Primăriei, care avea un salariu de 3.500 de lei net și care își rupea în realitate oasele pe un ciubuc la firma familiei Torma, ar fi demisionat și ar fi plecat în Austria. Sunt prezentate chiar afirmații atribuite „programatorului”, afirmații din care ar rezulta cum firma familiei Torma ar fi beneficiat de serviciile unui angajat plătit de Primăria Moldova Nouă. În finalul comunicatului de pe pagina PSD Moldova Nouă există și un mesaj adresat direct primarului: „Rușine Torma! NOI am știut că ești un om de nimic, acum ne bucurăm că, încet, încet începi să-ți arăți adevărata față de HOȚ și MINCINOS”.

Express de Banat l-a găsit pe programatorul angajat de Torma acum doi ani la Primărie și exploatat până la epuizare la firma familiei sale, după cum reiese din acuzațiile pesediștilor. Romeo Adrian Brucă lucrează în Germania, nu în Austria, așa cum l-au localizat social-democrații. Ofertele de muncă de acolo corespund cel mai bine din punct de vedere financiar cu planurile sale de viitor. Asta comparativ cu serviciile prestate de acesta, ca persoană fizică sau în cadrul întreprinderii sale individuale, înainte de plecare, în mediul privat românesc. Romeo Adrian Brucă n-a fost niciodată angajat ca programator în Primăria Moldova Nouă, deci nu avea ce demisie să-și dea. Prin întreprinderea individuală a prestat la un moment dat servicii pentru administrația publică, pe bază de contract, dar despre salariu și demisie nici nu poate fi vorba. Tânărul IT-ist a fost în schimb angajat al firmei familiei Torma, de care s-a despărțit în momentul în care Germania i-a oferit șansa unor câștiguri superioare.

„Nu sunt adevărate cele apărute pe pagina PSD Moldova Nouă, motiv pentru care m-au și blocat după ce am lăsat un comentariu și am explicat că nu am zis așa ceva. Puteau să mă întrebe dacă le dau voie să se folosească de imaginea mea”, a explicat Romeo Adrian Brucă pentru expressdebanat.ro.

Primarul Adrian Torma a anunțat de mai multă vreme că, în astfel de cazuri, nu va mai da replici, ci că va cere dovedirea acuzațiilor în instanță. A subliniat că Primăria Moldova Nouă n-a avut niciun salariat programator și că întreprinderea individuală a tânărului Brucă a prestat la un moment dat servicii în condiții de maximă transparență și deplină legalitate. Și totuși, folosindu-se de același mijloc de comunicare, a explicat motivele unui nou atac la adresa sa: „În ultimele zile, atât în online, cât si prin birturi, se desfășoară o campanie de denigrare a mea, a familiei mele și a companiei Auto Alex. De peste 25 de ani am construit o afacere solidă, o afacere cu renume național și suntem cel mai mare angajator privat la nivel local, dar și cel mai mare plătitor de taxe și impozite. Oameni care în momentul când au simțit că PSD pierde alegerile îmi făceau anticameră pe unde mă prindeau.
Alții, chiar foarte apropiați, încercau să-l vândă pe Lupu pentru a păstra contactul cu banul public. Din păcate pentru ei, cu mine nu ține. Unul dintre ei, polițist de frontieră, are 20 de conturi false de unde, periodic, îmi atacă familia, compania și activitatea. Un personaj întunecat care a spus prietenilor, care și ei sunt oripilați de răutatea lui, că ar fi bucuros să mă vadă mort pe mine și familia mea. Răutatea se vede din postările paginii PSD Moldova Nouă și de pe conturile false prin care încearcă sa manipuleze comunitatea. În acest mic grup mafiot sunt niște trădători de țară, niște «vameși» fără conștiință și, din păcate, au clienții lor, categoria de oameni creduli și lipsiți de educație!”.

 

foto: Facebook PSD Moldova Nouă