Laborator TIC modern la Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș, cu finanțare de la Banca Mondială

Chiar și în pandemie proiectul liceului tehnologic Dacia din Caransebeș își continuă cursul. Din fonduri europene a fost dotat laboratorul de informatică al liceului.

Liceul Tehnologic DACIA Caransebeș, partener în cadrul proiectului național guvernamental R.O.S.E., cu finanțare internațională prin Banca Mondială, a primit în cadrul acordului de grant, prin subproiectul cu titlul „Liceul DACIA – O Șansă Europeana”, o a treia tranșă de finanțare, în sumă de 215.076 lei.

Avem bucuria și plăcerea să anunțăm cadrele didactice și elevii liceului de îndeplinirea cu succes a achizițiilor din acest an, privind dotarea cu echipamente și aparatură IT de ultimă generație. La începutul proiectului, în 2019, s-au realizat achizițiile privind dotarea cu materiale didactice și aparatură IT pentru activitatea remedială la biologie.”, a menționat city-managerul Florin Bogdea, director la liceul tehnologic Dacia pe vremea când a fost inițiat proiectul.

Menționăm că în anul 2020 toate celelalte activități remediale pedagogice și extracurriculare din cadrul subproiectului, cum ar fi limba română, engleză, matematică și TIC au beneficiat de următoarele dotări: la laboratorul TIC – 28 de pachete complete (unitate centrală, tastatură, monitor, mouse), prevazute cu licență Windows 10, imprimantă profesională multifuncțională, inclusiv pentru echipament de tipărire a revistei școlii și licență Corell Draw; – pachete table interactive prevăzute cu videoproiector (asa numitele table SMART); – laptopuri; – diverse multifuncţionale cum ar fi imprimantă, scaner, copiator, fax și cărți.

Din cauza pandemiei de COVID-19 activitatile extracurriculare prevazute anul acesta în plan, privind vizitele la diverse universități nu au putut fi realizate. Proiectul are finalitate în luna octombrie 2022. În funcție de evenimentele viitoare privind restricțiile pandemiei, elevii vor beneficia sau nu și de aceste vizite. Sunt fericit că elevii vor intra într-un laborator de informatică modern, atunci când se va putea realiza acest lucru. De asemenea, sunt bucuros că am reușit împreună cu domnul primar Felix Borcean, să introducem liceul pe un proiect de reabilitare termică, ceea ce înseamnă fațadă, acoperiș, rețea electronică, geamuri termopan etc. Acest proiect va fi finanțat prin Fondul pentru Mediu cu aportul de 20% al Primăriei Municipiului Caransebeș.”, ne-a mai precizat city-managerul Florin Bogdea.