La Zăvoi, primarul Cârdei are situația sub control. Stă cu ochii pe „italienii” și „nemții” întorși acasă

Una dintre localitățile rurale din Caraș-Severin cu localnici plecați din țară pentru un câștig mai bun este Zăvoi. Lucru explicabil, în condițiile în care peste jumătate de secol aici a funcționat o fabrică de prelucrare a lemnului, iar combinatul siderurgic de la Oțelu Roșu și șantierul hidrocentralei de la Măru, aflate la o aruncătură de băț, au asigurat bunăstarea localnicilor.

Comuna trăiește astăzi drama noastră, a tuturor, confruntându-se nu doar cu lipsa locurilor de muncă, ci și cu pandemia de Covid-19. Localnicii plecați afară s-au întors și continuă să se întoarcă acasă, caz în care autoritățile veghează la respectarea prevederilor ordonanțelor militare emise pe bandă rulantă.

„Din Italia au venit în jur de 50 de oameni, iar până acum nu ne-au creat niciun fel de problemă. Împreună cu Poliția îi supraveghem tot timpul și, în plus, sătenii se cunosc între ei și știu tot ce mișcă în comună. Un singur exemplu să vă dau, eu știu înaintea DSP cine se întoarce acasă pentru că postează pe Facebook imagini de pe drum, anunțând familia că se întorc în țară.”, ne-a mărturisit primarul Doru Cârdei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Și în privința rezolvării problemelor de natură socială, administrația locală s-a pliat pe nevoile imediate ale persoanelor aflate în dificultate.

„Avem în sat și bătrâni singuri în vârstă de peste 65 de ani, dar și familii nevoiașe cu mulți copii, persoane fără niciun venit nevoite să lucreze cu ziua în sat. Pentru aceste familii ne-am mobilizat, pentru a le fi aproape în aceste momente grele. Avem un grup de voluntari, la care s-au alăturat cadrele didactice și împreună acționăm în vederea într-ajutorării acestor persoane defavorizate. Le facem cumpărături, iar acolo unde întâlnim cazuri sociale deosebite, oferim pachete cu alimente de strictă necesitate. Astfel de acțiuni vor continua și săptămânile viitoare, practic, până la încetarea stării de urgență.”, ne-a mai spus primarul Cârdei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/