La Tribunalul Timiş nu sunt bani de săpun şi hârtie igienică. Judecătorii şi grefierii fac chetă: „Primim cu ţârâita”

Ministerul Justiției nu alocă bani nici pentru chestiuni elementare de funcţionare ale instanţelor de judecată. Dovadă faptul că la Tribunalul Timiş se face chetă pentru… săpun! Pe pagina internă folosită de judecătorii şi grefierii de la Tribunalul Timiş se cer 5 lei pentru achiziţionarea de săpun la baie. Mai mult, aceştia sunt nevoiţi să îşi cumpere şi scaunele de birou singuri, cele vechi fiind rupte şi imposibil de folosit.

La Tribunalul Timiş, judecătorii şi grefierii trebuie să vină cu hârte igienică şi săpun de acasă. Situaţia trenează de mult timp, spun surse din interiorul Tribunalului Timiş, care se plâng că primesc hârtie igienică şi săpun, lucruri elementare, cu foarte mare întârziere.

„Într-adevăr, nu avem bani nici de hârtie igienică şi săpun, decât aşa, cu ţârâita. Situaţia durează de mult timp, nu de acum”, au declarat pentru Express de Banat surse din cadrul Tribunalului Timiş.

Dovadă este şi postarea pe pagina internă folosită de judecători şi grefieri, unde se solicită ca fiecare să lase 5 lei la secretariat pentru săpun de baie.

Călin Roman, purtătorul de cuvânt al Tribunalui Timiş, recunoaşte că a existat această problemă la început de an, din cauza lipsei bugetului, dar spune că s-a rezolvat.

„La începutul anului, într-adevăr, ne-am confruntat cu această problemă, din cauza lipsei bugetului, dar s-a rezolvat între timp şi au fost comandate materialele necesare”, este punctul de vedere oficial al Tribunalului Timiş.

Cu toate acestea, sursele noastre spun că această situaţie durează de foarte mult timp.