La Timișoara vor fi înființate noi stații de încărcare a mașinilor electrice

closeup of electric vehicle charging station
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara vrea să realizeze noi stații de încărcare a mașinilor electrice, având în vedere faptul că se estimează o creștere a numărului acestor vehicule nepoluante. Așadar, după cele 16 deja amenajate, instituția are în plan să mai pună în funcțiune încă 21, cu câte două puncte de încărcare fiecare.

Primăria Timișoara a început primele demersuri cu scopul de a realiza noi stații de încărcare a mașinilor electrice. Asta după ce instituția a mai amenajat 16 astfel de stații, care urmează să fie puse în funcțiune în perioada imediat următoare. Acestea sunt cu încărcare rapidă, iar primăria a primit o finanțare nerambursabilă de 90% de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Tot cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, Primăria Timișoara vrea să mai realizeze încă 21 de stații de încărcare a vehiculelor electrice. Așadar, instituția a pregătit un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea noilor stații.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În prezent, infrastructura pentru încărcarea automobilelor electrice este deficitară la nivelul Municipiului Timișoara, deoarece există doar 16 staţii de încărcare realizate prin investiţii publice, iar pentru stimularea tranziției către vehiculele nepoluante electrice și hibrid este necesară și asigurarea facilităților de încărcare a acestora prin stații amplasate pe domeniul public al Municipiului Timișoara. Numărul acestor vehicule nepoluante va înregistra un trend ascendent în următorii ani, ca urmare a programelor naționale, prin acordarea unei subvenții prin programul guvernamental Rabla Plus, prin acordarea a două tipuri de ecotichete: unul de 45.000 de lei, pentru cumpărarea unei mașini pur electrice sau unul de 20.000 de lei, pentru achiziționarea unui automobil hibrid, cu sursă de alimentare externă, care să genereze o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 50 g/km”, scrie în proiectul de hotărâre.

Cele 21 de stații vor avea câte două puncte de încărcare fiecare, iar valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 4,7 milioane de lei, cu TVA inclus.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/