La Timișoara, ca la sat: roșii și castraveți plantați pe spațiul verde. Terenul pe care se află garajele din zona Clăbucet, regândit

clabucet
explo 1000x200

Primăria Timișoara are în plan să demoleze garajele din zona parcului Clăbucet, iar în locul lor să fie realizate noi locuri de parcare. Roxana Iliescu, consilier local Pro România, spune că va fi reamenajat și spațiul verde existent, pe care unele persoane au cultivat roșii și castraveți.

Primăria Timișoara a făcut un prim pas procedural important în ceea ce privește demolarea garajelor din zona parcului Clăbucet, aflat în cartierul Șagului. Așadar, marți seara, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la declararea de interes public a acestui teren pe care se află garajele, proprietatea primăriei.

La solicitarea timișorenilor care locuiesc în această zonă, am început din luna aprilie a acestui an demersurile necesare în vederea demolării garajelor și amenajării de noi locuri de parcare: a urmat analiza situației juridice a terenului pe care sunt ridicate aceste garaje și a tuturor actelor aferente, identificarea proprietarilor și a autorizațiilor de construire și contractelor aferente. Este primul astfel de proiect, din acest mandat, promovat în vederea amenajării în primul rând a noi locuri de parcare, dar și a spațiului verde! Odată adoptat acest proiect, în perioada imediat următoare vor fi notificați toți proprietarii acestor garaje în vederea desființării acestor garaje, eliberarea terenului și restituirea acestuia liber de construcții Mun. Timișoara. În caz contrar, se va ocupa municipalitatea, toate costurile aferente urmând a fi recuperate de la proprietarii care s-au împotrivit”, a explicat Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

După ce garajele vor fi demolate, se vor realiza noi locuri de parcare. De asemenea, se va interveni și asupra spațiului verde existent, pe care unele persoane au ajuns să cultive roșii și castraveți.

Investiția municipalității va spori semnificativ numărul locurilor de parcare într-atât de necesare în cartiere, dar va aduce și un plus valoare imobilelor din zonă, prin reamenajarea spațiului verde existent, care la momentul actual este nefolosit și plin de gunoaie sau folosit în mod abuziv, pentru cultivarea de roșii și castraveți, în interesul exclusiv al unui locuitor din zonă”, a precizat Roxana Iliescu.