Maria Damian îi succede la Primăria comunei Teregova soțului ei, Romulus Marius Damian, astfel că multe dintre proiectele sau problemele administrației publice locale se rezolvă, fie că vor, fie că nu vor, în familie.
„Din punctul meu de vedere, mai am încă multe de învăţat. Chiar şi după terminarea mandatului sau a două mandate nu cred că e cineva care poate să spună că ştie tot despre administrația publică”, spune cu sinceritate primarul Maria Damian. „Oricum, eu sunt tipul de om care dacă nu ştie, întreabă. Nu mi-a fost niciodată ruşine de lucrul acesta. Când soţul meu era primar, am ţinut separat profesia lui de profesia mea de dascăl la şcoală. Ne vedeam acasă şi ne detaşam de problemele noastre profesionale, nu le discutam acasă şi mi-am văzut de treaba mea, iar el de treaba lui la primărie. Acum s-au inversat rolurile. Uneori am nevoie de sfaturi. Eu îl mai întreb lucruri şi chiar îl sun când am nevoie de un sfat. Dar, în general, îl întreb pe domnul secretar sau pe domnul administrator public, care este fost viceprimar”.
Fostul edil-șef, Romulus Marius Damian, începuse în mandatul trecut mai multe proiecte, astfel că, soția sa, actualul primar, a avut ocazia să taie deja câteva panglici. Maria Damian are la rândul său o listă întreagă de proiecte pentru Teregova, principala sa grijă fiind să le ofere copiilor din comună condiții cât mai bune în școli și grădinițe. „În momentul în care am venit ca primar, am încercat să duc la bun sfârşit proiectele începute. Iluminatul public l-am trecut pe leduri pentru a avea un iluminat mai economic, proiectul de canalizare îl avem în derulare, mai avem și proiectul cu Aquacaraş, pentru apă la Teregova şi Rusca. Avem o cantină socială, pe care am făcut-o împreună cu Episcopia Caransebeşului”, a explicat Maria Damian pentru expressdebanat.ro.
Primarul, provenit dintre dascăli, spune că ar mai fi de lucrat la unităţile de învăţământ din comună și că administrația locală va acorda sprijin pentru 15 elevi cu probleme materiale şi probabilităţi de abandon şcolar, pentru a-i stimula să meargă mai departe la şcoală. „Liceul este foarte bine, grădiniţa, la fel, poate la Şcoala cu Clasele I-IV ar trebui făcute reabilitări. Sper să reuşesc să fac asta, indiferent din ce fonduri. Am primit înapoi şi clădirea fostei case de copii. A fost a Consiliului Judeţean şi este dărâmată, vă speriaţi ce e acolo. Acum ne-a dat-o Consiliul Judeţean pe 10 ani, dar ca să depui un proiect, îţi trebuie minimum 25 de ani. A existat deschidere când era domnul Sorin Frunzăverde preşedinte, dânsul a înţeles situația şi ne-a dat clădirea. Sperăm să ne dea pe un termen mai lung, am vorbit şi cu secretarul Darian Ciobanu, ca să putem să prindem clădirea într-un proiect”, a mai spus Maria Damian.