Interimatul postinterimat – soluţie de criză la Spitalul Municipal din Caransebeş!

explo 1000x200

Pentru că nu s-a prezentat nimeni la concursul de manager general al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, s-a găsit o soluție de compromis: managerul Ionuț Mihăilică să rămână pe post, provizoriu.

Potrivit primarului Felix Borcean, responsabilitatea asigurării managementului cade pe umerii lui Ionuț Mihăilică (foto stânga) pentru următoarele 6 luni, când va fi scos din nou postul la concurs, conform legii.

„L-am făcut pe domnul manager să se răzgândească, deși îi expirase interimatul și nici nu s-a înscris la concurs, pentru că legea acum impune un anumit program de dimineață pentru lucrul de birou, iar domnul doctor ar fi preferat să-şi profeseze meseria. Mai mult, dacă ar fi rămas doar medic specialist de pneumologie, ar fi avut un salariu mai bun decât are acum ca manager de spital, ca să nu mai vorbim de responsabilitate. Dar este un om implicat și a înțeles necesitatea dedicării sale în această funcție, care nu este deloc ușoară, ținând cont de arieratele înregistrate de spital”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul-şef a anunțat că postul de manager medical va fi ocupat de medicul Eugen Munteanu (foto dreapta).

„Am avut o discuție cu domnul dr. Eugen Munteanu, care, iată, este consilier local din partea PSD, deci avem deschidere către lucruri constructive, chiar dacă nu reprezentăm aceeași coloratură politică. Este un om capabil, a mai ocupat funcția de director adjunct la spital și cunoaște toate problemele din unitatea medicală, ba mai mult, a avut chiar și în plenul Consiliului Local mai multe interpelări cu privire la problemele cu care se confruntă personalul medical”, a mai menționat primarul Caransebeşului.

banner 970 x 250