La Ștrandul Tineretului se lucrează de zor. Caransebeșenii vor avea trei bazine pentru bălăceală [FOTO]

Primăria Caransebeș verifică zilnic stadiul lucrărilor la Ștrandul Tineretului. Administrația locală a anunțat deja că gugulanii se vor putea răcori la ștrand începând din luna iulie. Așa că se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea complexului, ce va fi gestionat de Serviciul Public Piața Gugulanilor.

Primarul Felix Borcean a făcut o vizită de lucru la ștrand, unde la ora actuală se află un adevărat șantier, pentru a observa stadiul lucrărilor.

„Venim zilnic aici pentru că vrem să ne încadrăm în termenul pe care ni l-am propus inițial, începutul lunii iulie, de a deschide ștrandul. Vor fi probabil unele mici întârzieri, pentru că vom amenaja o cameră tehnică, cu duze de filtrare a apei chiar la jumătatea bazinului olimpic, ce va fi transformat în două bazine mai mici: unul de 1,2 m, unde anul viitor vor fi montate tot felul de accesorii pentru distracția copiilor și altul de 1,6 m adâncime pentru înotătorii cu experiență. În acest fel apa va fi permanent filtrată, iar pe acest culoar de trecere de deasupra camerei tehnice vor fi amplasate șezlonguri, iar bazinul de copii va rămâne în forma inițială, însă va fi curat”, ne-a declarat primarul Felix Borcean, care s-a gândit în special la calitatea și consumul apei, când a decis să micșoreze bazinul olimpic.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157682299918792″]

Primarul a mai adăugat că va fi amenajată și o terasă din lemn, ce va fi scoasă la licitație pentru agenții economici doritori să se dezvolte în această zonă de agrement. Despre o amenajare completă și așa cum și-o dorește, cu terenuri de sport, tenis cu piciorul, baschet, volei pe nisip, primarul Felix Borcean o vede posibilă abia anul viitor, când ștrandul va fi deschis mai din timp, adică de la jumătatea lunii mai.

CITEȘTE ȘI: Ștrandul Tineretului se deschide în iulie! Lucrările de modernizare se plătesc la anu’!