La Spitalul Județean, zarurile au fost aruncate! Managerului Stancovici i se cer minuni!

20220224 150723

Conflictul deschis dintre Romeo Dunca și Alina Stancovici se va încheia prin îndepărtarea acesteia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița! Zilele îi sunt deja numărate!

O nouă întrunire, astăzi, a membrilor Consiliului de Administrație de la Județean, o nouă analiză a modului de îndeplinire a obligațiilor managerului asumate prin contract, puține soluții, același obiectiv. Practic, s-a stabilit un singur lucru concret. Alina Stancovici a primit un răgaz de 30 de zile să oprească hemoragia, să elimine tumoarea și să pună pe picioare un spital care e aproape mort. În mod cert nu va reuși să facă minuni, pentru că asta i se cere. Imposibilul! Când factura la utilități a sărit de la 200.000 de lei la 700.000 de lei să vorbești despre diminuarea datoriilor chiar înseamnă să faci minuni. De aici și concluzia managerului: „În fiecare lună facem analiza activității managerului. Din punctul meu de vedere, zarurile au fost aruncate. Indiferent cât se amână, lucrurile sunt certe, se dorește demiterea managerului. Demisia mea nu va exista, dar sunt sigură că această demitere se va întâmpla foarte repede! Aștept cu interes deznodământul acestui război care se poartă în detrimentul pacienților din Caraș-Severin!”

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, e prins la mijloc. Știe exact cum stau lucrurile, consideră că se putea face ceva mai mult decât a făcut Alina Stancovici, dar în același timp dă de înțeles că nu i se poate imputa acesteia un management defectuos, care să conducă spre schimbarea ei din funcție. Presiunea venită însă dinspre Consiliul Județean, dinspre președintele Romeo Dunca, acesta lăudându-se că a avut la un moment dat chiar și un înlocuitor pentru Alina Stancovici, amână „operația” cu 30 de zile. Spitalul trece printr-o perioadă foarte, foarte grea. Datoriile se adâncesc, conturile sunt blocate. Ne străduim să ameliorăm situația, dar problemele sunt extraordinar de mari. Viitorul spitalului nu arată roz, facem ce facem, dar am impresia că treburile nu merg bine. I-am dat un termen până la sfârșitul lunii viitoare să vedem o îmbunătățire. Altfel vom intra într-un impas din care nu o să putem ieși. Ne vom juca absolut cu sănătatea bolnavilor noștri!”, a concluzionat doctorul Purea.

banner 970 x 250