La spitalul din Oravița e ca la privat!

spital aparatura oravita
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În ultimii ani, Primăria Oravița a investit mult în modernizarea și dotarea spitalului din oraș, fie prin implementarea și derularea unor proiecte europene, fie prin alocarea unor sume importante din bugetul local. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, spitalul arătând din ce în ce mai bine.

De curând, la spitalul din Oravița au fost finalizate lucrările de modernizare a salonului de primiri urgențe, iar luna trecută unitatea medicală a fost dotată cu echipamente și aparatură medicală de peste 300.000 de euro, achiziționate printr-un proiect european, dar și cu un robot de dezinfecție, ca urmare a demersurilor făcute la Comisia Europeană de conducerea unității medicale.

„Am primit la finele lunii noiembrie cinci ventilatoare, două aparate pentru anestezie și un aparat de radiologie mobil, pentru a putea face raze la patul bolnavului, iar toate acestea au venit ca urmare a unui proiect accesat de Primăria Oravița în parteneriat cu spitalul nostru. Prin același proiect urmează să mai primim și cinci paturi pentru Terapie Intensivă, iar acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Tot în noiembrie am primit și un robot de la Comisia Europeană, care își face treaba perfect, reușind să dezinfecteze în cinci minute un salon, ușurând astfel și munca infirmierilor, pentru că noi îl folosim exclusiv în saloanele dedicate pacienților COVID-19.”, ne-a declarat managerul spitalului din Oravița, Mircea Popescu.

Popescu a explicat că fără implicarea administrației locale, spitalul nu ar fi arătat astăzi așa, primarul Dumitru Ursu fiind un partener de încredere al unității medicale.

1000x100 (5)

„În toate demersurile noastre am avut sprijinul deplin al administrației locale, al domnului primar, care s-a implicat, și continuă să o facă, în tot ceea ce înseamnă modernizarea actului medical la spitalul din Oravița. Mai sunt multe de făcut, nu sunt toate roz, dar le vom face ușor pe toate. Dorim în viitorul apropiat să înființăm un compartiment de primiri urgențe, așa cum este cel de la Reșița, însă mai avem nevoie de timp pentru a obține autorizațiile necesare, dar și pentru a ne mai dota cu paturi și aparatură medicală. Am mai avea nevoie, de asemenea, și de personal medical pentru acest compartiment, dar și de un medic cardiolog și un gastroenterolog. De curând am adus la spital doi medici interniști, unul specializat în medicina de laborator, un pediatru și un medic ortoped. Și pe viitor, vom mai vedea, căci mai avem nevoie de personal medical.”, a mai spus managerul spitalului din Oravița.

aparatura medicala