La Sânmihaiu Român şi Utvin se extinde reţeaua de apă potabilă

În localităţile Utvin şi Sânmihaiu Român se află în faza de execuţie proiectul de extindere a reţelei de apă potabilă. Acesta este finanţat din fonduri guvernamentale în valoare de peste 4 milioane de lei şi are o durată de execuţie de 20 de luni.

Până în prezent s-au executat săpături de aproximativ 8.000 m liniari în localitatea Sânmihaiu Român, din cei 14.000 m liniari de rețea de apă potabilă în ambele localități, transmit autorităţile locale din comună. Cât mai curând vor începe lucrările și în localitatea Utvin.

În ceea ce priveşte extinderea rețelei de apă potabilă în localitatea Sânmihaiu German, în această lună se va scoate la licitaţie execuţia proiectului, de data aceasta cu finanţare din fonduri europene. Proiectul va fi gestionat de Aquatim și de Primăria Sânmihaiu Român. Primarul comunei cere înţelegere de la cetăţeni pentru disconfortul creat de aceste lucrări, care sunt însă utile comunei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Dat fiind că aceste lucrări au fost mult așteptate de noi, că au o durată de execuție întinsă în timp, rugăm cetățenii să manifeste înțelegere pentru eventualul disconfort creat, cauzat de săpăturile care pot îngusta drumurile și limita accesul la proprietăți, să se adapteze la situațiile temporare create, încercând să adopte soluții proprii, la fața locului, de a minimiza acest disconfort. Am transmis firmei executante nemulțumirile legate de disconfortul semnalat de cetăţeni, de șanțurile neacoperite și îngrădirea accesului la proprietăți, iar aceasta ne-a transmis că aceste conductele rețelei de apă nu pot fi imediat acoperite, ele trebuie presurizate la finalizare și verificate la darea în funcțiune a rețelei.”, a afirmat Viorel Mărcuţi, primarul comunei Sânmihaiu Român.

publicitate si promovare online banner maxagro