La Rusca Montană se tatonează terenul pentru transport verde

electric car charging

Transportul școlar în comuna Rusca Montană s-ar putea face în viitor cu mijloace nepoluante, prietenoase cu mediul. Cel puțin asta își propune primarul Sergiu Toma, care are în vedere și amenajarea câtorva stații de reîncărcare electrică.

15 elevi din comuna Rusca Montană fac zilnic naveta la liceul din Oțelu Roșu cu microbuzul școlar, pus la dispoziția lor de către administrația locală. Pe viitor, transportul elevilor în orașul de pe Valea Bistrei s-ar putea face cu microbuze electrice, Primăria Rusca Montană fiind interesată să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea de vehicule nepoluante.

„Suntem interesați să amenajăm câteva stații de reîncărcare electrică în comună, cu toate că, momentan, niciun locuitor de la noi nu deține astfel de autoturisme. Privind însă spre viitor, și văzând că, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se pot obține bani pentru asemenea investiții, luăm în calcul și implementarea unor astfel de proiecte. Am putea chiar cumpăra, cu fonduri europene, un microbuz școlar. Momentan, tatonăm terenul, ne informăm și vom vedea pe viitor ce șanse avem și cât de oportună este o asemenea investiție.”, spune primarul comunei Rusca Montană, Sergiu Toma.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)