Două milioane de lei de la Primăria Timișoara pentru susținerea de proiecte sportive

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara a lansat un nou apel de finanțare. De data aceasta, este alocată o sumă de două milioane de lei pentru susținerea de proiecte și programe sportive. Aplicațiile se depun până la data de 13 aprilie.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara anunță că a lansat, în această săptămână, un nou apel de finanțare. Acesta este intitulat „Orașul în mișcare” și este dedicat proiectelor și programelor sportive. În total, două milioane de lei sunt alocați din bugetul local al Timișoarei pentru acest apel.

Suntem aici să susținem concret sportul de performanță, sportul juvenil și sportul accesibil întregii comunități și o facem cu multă mândrie. Ne dorim ca această oportunitate de finanțare să susțină eficient și direct inițiativele care fac sportul accesibil tuturor, dedicarea antrenorilor care duc sportul în cartierele Timișoarei, precum și tenacitatea sportivilor timișoreni profesioniști în drumul lor spre performanță”, a afirmat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit reprezentanților instituției, sunt eligibile să aplice persoanele juridice constituite ca structuri sportive conform legii. La acest apel, un aplicant poate solicita finanțare pentru un singur proiect sau program. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pentru un proiect sportiv este de 60.000 de lei, respectiv 120.000 de lei pentru programe sportive.

Termenul limită pentru înscrierea propunerilor este 13 aprilie, ora 17.00. Rezultatele intermediare vor fi publicate în data de 29 aprilie, perioada 2–4 mai este rezervată contestațiilor, iar în data de 6 mai vor fi publicate rezultatele finale.

Evaluarea și selecția proiectelor va fi făcută de către o comisie formată din evaluatori independenți. În acest scop, Centrul de Proiecte așteaptă candidaturi din partea specialiștilor din domeniul sportului, cu experiență de minimum 3 ani și o bună cunoaștere a mecanismelor de finanțare nerambursabilă, care doresc să contribuie la evaluarea și selectarea aplicațiilor care vor câștiga finanțare în urma apelului „Orașul în mișcare”. Candidaturile pot fi trimise până în data de 5 aprilie”, a transmis Centrul de Proiecte.

Documentația și toate informațiile necesare se găsesc pe site-ul centruldeproiecte.ro.

banner 970 x 250