La Reșița și Caransebeș se deschid șantierele pentru construirea a două creșe

cresa copi
explo 1000x200

Programul național de construcție de creșe noi al Guvernului este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de construcție. Ministerul Dezvoltării a aprobat primele 43 de creșe, în cazul cărora poate fi inițiată procedura de achiziție publică. Pe harta orașele care primesc finanțare prin acest program se numără și cele două municipii din Caraș-Severin, Reșița și Caransebeș.

Investițiile au fost aprobate prin ordin de ministru, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții, anunță Daniel Surdu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care mai precizează și că: „Termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară”.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. La Reșița și Caransebeș se vor construi primele creșe din cadrul programului derulat în prezent de Ministerul Dezvoltării.

Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Finanțarea va fi asigurată exclusiv de Ministerul Dezvoltării.

Sursa foto: Edupedu.ro

banner 970 x 250