Spitalul Județean Reșița a primit peste 100.000 de lei pentru secția de oftalmologie

Tot mai mulți cărășeni au fost depistați cu glaucom, adică o boală de ochi caracterizată prin creșterea tensiunii oculare, dureri locale intense și grave tulburări de vedere. Astfel că, cei care conduc spitalul au solicitat dotarea cu aparatură specială pentru depistarea acesteia.

Doleanțele medicilor oftalmologi care lucrează la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost ascultate, astfel că unitatea a fost dotată cu aparatură specială pentru depistarea glaucomului. Boala care le tulbură vederea cărășenilor este depistată cu mare greutate, fără aparatură performantă, astfel că a fost nevoie de investiții consistente. „Am primit la ultima ședință de consiliu județean suma de 120.000 de lei, ca să achiziționăm încă un aparat. Odată ce acesta va fi cumpărat, depistarea glaucomului se va face cu mai multă ușurință, ceea ce este în favoarea pacienților”, a spus Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Dotări de jumătate de milion de euro
În plus față de aparatura destinată depistării glaucomului, în acest an unitatea de la Reșița a mai primit aparatură valoroasă, în baza unui proiect tranfrontalier, scris cu vecinii din Serbia. „Aparatura care în prezent se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa valorează jumătate de milion de euro. 80 la sută din ea este deja funcţională. Prin intermediul ei putem conecta unitatea din Reşiţa şi cu alte spitale din România, dar și cu cel din Vârşeţ. Acesta este un mare câştig pentru pacienţi, în primul rând. Oamenii nu mai trebuie să se deplaseze în alte oraşe doar pentru o simplă investigaţie“, a spus Dumitru Secăşan, directorul SJU Reşiţa. Unitatea are de acum laparoscop performant, dar şi microscop pentru anatomia patologică sau ecograf 4D. Acestea sunt numai câteva dintre noile aparate de care beneficiază pacienţii.

Linii noi de urgență
În paralel cu dotarea, conducerea spitalului a deschis la Reșița patru linii noi de urgență, care până acum nu aveau acoperire. Este vorba despre: ortopedie, cardiologie, psihiatrie și neurologie.