Săptămâna începe şi se încheie la teatru

Pentru cei care caută o evadare din rutina zilnică, o ieşire la teatru poate fi răspunsul cel mai potrivit. În această săptămână, pe scena Palatului Cultural vor fi prezentate nu mai puţin de patru spectacole, pentru toate vârstele şi gusturile. 

Mâine, de la ora 11, copiii sunt aşteptaţi la spectacolul „Norul”, pus în scenă de actorii Teatrului Novi Sad din Serbia.

Spre seară, este rândul celor mari să poftească în sală. „5 acte de dragoste”, comedia spumoasă adusă la Reşiţa de Teatrul din Bucureşti, începe la ora 19.00. Sub bagheta regizorului Moshe Yassur, cinci texte alese şi traduse din dramaturgia americană devin un întreg plin de savoare şi umor, care promite să descreţească şi frunţile celor mai morocănoşi. Din distribuţia spectacolului fac parte Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Tomi Cristin,  Daniel Nițoi şi Cristina Pascalin.

Ca în fiecare săptămână, invitaţia la spectacol lansată de Teatrul de Vest rămâne valabilă şi duminica aceasta. Astfel, începând cu ora 11.00, cei mici au ocazia să o revadă pe „Fetiţa cu chirbrituri”, dramatizare după povestea cu acelaşi nume a lui Hans Christian Andersen.

Pentru „Lumina întunericului”, spectacol inspirat de textul lui Matei Vişniec „Şi uite aşa ne vom trezi într-o bună zi cu miile de cîini ieşind din mare”, cortina se ridică la ora 19.00. Regia este semnată de Dan Vasile, iar din distribuţie fac parte Dan Mirea şi copilul Adrian Ardelean.