Arsenal, fără datorii istorice!

Reșițenii așteptau cu sufletul la gură etatizarea Uzinei Constructoare de Mașini, dar contextul politic tensionat aduce vești bune pe linia unui alt sector, important pentru oraș în trecut, cel al producerii de armament.

În momentul de față, societatea Arsenal Reșița este în conservare. De altfel, în aceeași situație se aflau și celelalte firme cu un profil de activitate similar, 15 la număr.

În motivarea deciziei Ordonanței de Urgență, executivul arată că nu sunt disponibile resurse pentru stingerea datoriilor şi se impune anularea lor în contextul politic tensionat. Acum, că au rămas fără trecutul falimentar, statul român are în plan relansarea acestor societăți, care sunt descrise ca fiind „strategice pentru economia țării”.

„În actualul context regional geopolitic se impune întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât forțele naționale de apărare și securitate să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru NATO”, se arată în Ordonanța aprobată aseară de mai marii de la centru.

Potrivit aceluiași document, Arsenal Reșița figurează pe lista celor 15 societăți de interes strategic pentru țară. În trecut, în orașul de pe Bârzava se produceau diverse tipuri de tunuri și obuziere.

 FOTO: www.ro.wikipedia.org