Primărița comunei cărășene Prigor s-a spălat deja pe mâini în scandalul deșeurilor îngropate pe domeniul public al localității pe care o păstorește otrăvind mediul înconjurător!
Organele de cercetare penală au descins într-un final în Primăria Prigor cerând explicații pentru cantitățile uriașe de deșeuri îngropate pur și simplu iresponsabil în mai multe zone din comună. Cel puțin cinci focare au fost identificate până în momentul de față. Într-un final, deoarece comisarii Gărzii de Mediu Caraș-Severin au constatat în repetate rânduri încălcarea flagrantă a legii, dispunând măsuri și sancțiuni. Măsuri ce au fost ignorate de administrația locală condusă de Simona Miclău, respectiv sancțiuni contestate în instanță. Când chiar nu s-a mai putut au intrat în acțiune polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.
Perchezițiile de astăzi de la Primăria Prigor au găsit-o în concediu de primărița Simona Miclău. Aceasta a avut însă amabilitatea de a oferi pentru Express de Banat explicații despre situația scandaloasă din comuna pe care o conduce: „Nu am multe detalii despre acțiunea care a fost. De când am venit eu în primărie nu știu să se îngroape deșeuri la noi în comună. Ce a fost înainte nu pot să vă spun. Știu că au fost prezentate organelor de cercetare penală contractele încheiate pentru ridicarea deșeurilor. Acum se ocupă ADI Intercom Deșeuri de activitatea asta, la noi în zonă operatorul fiind SC Ionela. Și înainte de asta tot cu această firmă am avut contract. Vechiul primar, la fel. Eu nu pot să știu ce se întâmplă, nu știu de ce e o acțiune atât de mare pe Prigor.”
Simona Miclău știe însă mai multe. Și le-a amintit pe parcursul dialogului cu Express de Banat: „Eu nu controlez acest serviciu de gestionare a deșeurilor. Nemulțumiri sunt foarte multe, inclusiv eu sunt nemulțumită că ele sunt abandonate și aruncate pe unde se poate! Nu sunt pubele, se aruncă în niște saci, fiecare se descurcă așa cum poate. Lucrurile nu sunt ok. Pe raza comunei au existat niște gropi de gunoi, se știa de ele, erau raportate. Oamenii se mai duc acolo și aruncă gunoi pentru că știu că au fost gropi! Sunt pe domeniul public, în extravilanul localității!”
Dar primărița din Prigor are și o justificare pentru că deșeurile „sunt abandonate și aruncate pe unde se poate” în comuna sa: „Ni s-a impus să facem contract pentru 2.500 de persoane, la evidența persoanelor eram 2.300, dar noi mai avem realmente 1.800. Cum să plătesc pentru 2.300 când eu colectez taxe de la 1.800? Asta ar însemna evaziune fiscală!”
CITEȘTE ȘI: