La PNL Caraş-Severin se prestează la foc automat!

La doar o zi de la organizarea unei conferinţe de presă, PNL Caraş-Severin ne trimite şi un comunicat de presă. Ce să fi ars aşa de tare? Păi, haideţi să vedem!

„Guvernul PSD+ALDE a întârziat nejustificat adoptarea Bugetului de stat pe 2019“, îşi începe pledoaria Biroul de presă al PNL Caraş-Severin, deşi subiectul este rostogolit de săptămâni bune în presă.

„Obligatia legala a Guvernului era sa trimita Proiectul Legii Bugetului in Parlament pana in noiembrie .. De multi ani de zile s-au respectat termenele, cu exceptia anilor cand “s-au schimbat” Guvernele, majoritatile parlamentare. Dar in 2019 este acelasi Guvern ca si acum un an, termenul trebuia respectat. Guvernul a adoptat Proiectul Legii Bugetului de stat pe 2019 doar in februarie 2019, cu aproape 3 luni intarziere fata de 15 noiembrie 2018“, se spune în prima parte a comunicatului de presă, scrisă în grabă, fără diacritice, probabil cu gândul că ziariştii care primesc comunicatul le vor face treaba activiştilor de partid.

Urmează două alineate scrise corect de Biroul de presă al PNL Caraş-Severin, dar realizăm repede că nu-i tocmai aşa. Cele două alineate din comunicatul de azi, 22 februarie, sunt de fapt preluări copy-paste dintr-o postare făcută pe Facebook de purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă, în 20 februarie: Singurul beneficiu cert al bugetului din acest an este majorarea alocaţiilor pentru copii, impusă de Partidul Naţional Liberal printr-un amendament votat în Parlament. Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 martie de la 200 lei la 300 lei pe lună pentru copiii cu vârsta până la 2 ani şi de la 84 lei la 150 lei pe lună pentru copiii între 2 şi 18 ani“.

„Amendamentul Partidului Naţional Liberal pentru majorarea alocaţilor (majorare prin tăierea unui i din alocaţii?, n.r.) adoptat de Parlament trebuie aplicat imediat de Guvern începând cu 1 martie“, mai spun liberalii cărăşeni, care uită să precizeze că şeful statului tocmai a atacat la CCR bugetul pe 2019. Deci intrarea în vigoare a noilor alocaţii pentru copii este momentan amânată, termenul de 1 martie fiind cel puţin discutabil.

Dar PNL CS ştie ce ştie: „Guvernul PSD – ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocaţiilor pentru copii de la 1 martie ci pur şi simplu vrea să tergiverseze majorarea alocaţiilor pentru al (a-l, n.r.) forţa pe Preşedintele României să promulge un buget făcut după poftele clientelei PSD care bagă economia în faliment“.

Liberalii cărăşeni mai subliniază că bugetul pentru 2019 duce la prăbuşirea economiei, blochează investiţiile administraţiilor locale şi pune în pericol siguranţa naţională, „astfel încât o analiză a Preşedintelui României înainte de promulgare este necesară“. De parcă o analiză a preşedintelui ar şi duce la rezolvarea acestor probleme capitale, dacă Puterea PSD-ALDE nu înţelege să facă unele concesii.

În finalul comunicatului de presă, este atins şi capitolul pensiilor: „Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creşterea punctului de pensie de la ianuarie cu 9% şi amânând creşterea pensiilor pentru data de septembrie, cu o creştere de 15%, ceea ce înseamnă că flecare pensionar va pierde în acest an o treime din creşterea la care avea dreptul în cursul anului 2019. Bugetul PSD-ALDE este un buget care pentru al doilea an consecutiv jefuieşte comunităţile locale iar proiectele de investiţii ale autorităţilor locale sunt lăsate fără finanţare“.