La Oravița e cald și bine! „Este o minciună, nu avem probleme cu încălzirea!”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Managerul unității medicale de pe Valea Carașului dezminte informațiile potrivit cărora la spitalul din Oravița pacienții îngheață de frig în saloane. Ba mai mult, acesta susține că persoanele care fac astfel de insinuări nu caută altceva decât să-l discrediteze și să șifoneze imaginea spitalului pe care-l conduce și care în ultimul an a fost dotat cu aparatură medicală de mii de euro.

Printr-un mesaj transmis redacției ni se aducea la cunoștință că pacienții internați la Spitalul Orășenesc din Oravița sunt nevoiți să doarmă cu geci, mănuși și fulare din cauza frigului din saloane. Semnatarul sesizării se arată indignat de întreaga situație, menționând, totodată, că pacienții care se externează din spital ar putea ieși chiar mai bolnavi decât au intrat.

Deontologia spune că este firesc să iei pulsul și din cealaltă tabără, așa că am luat legătura cu managerul Spitalului Orășenesc Oravița, Mircea Popescu. Acesta a infirmat zvonul, precizând, încă din capul locului, că totul este o minciună.

„Este o minciună, o minciună! Am văzut și eu un astfel de comentariu pe Facebook, dar, vă spun sincer, este o minciună! Este căldură peste tot! Primul lucru pe care l-am făcut la spital a fost căldura. Avem și combustibil, avem și lemne, avem și bricheți. Avem de toate. Totul funcționează așa cum trebuie. În plus de asta, ce pacienți, ce bolnavi? Secțiile nu sunt pline, unul – doi pacienți pe secții și atât! Centralele funcționează, și anul trecut au mers tot anul. Și la Marila am dat drumul la căldură și nu sunt probleme nici acolo.”, a explicat Mircea Popescu.

1000x100 (5)

Mai mult, Popescu susține că unitatea medicală pe care o conduce nu duce lipsă de nimic, având suficiente medicamente și aparatură medicală de ultimă generație, care a ajuns la spital chiar în această săptămână.

„Căldură este, medicamente avem, nu ducem lipsă de nimic, am primit și aparatul acela performant pentru dezinfecția spațiilor și am mai primit, chiar zilele trecute, aparatură medicală de 300.000 de euro pentru ATI și Radiologie. Era proiectul făcut și acum au ajuns și echipamentele. Iar asta cum că nu avem căldură, nu este adevărat și se poate verifica. Sunt răutăți menite să ne discrediteze!”, a concluzionat managerul spitalului din Oravița.