La mulți ani, România!

Ziua de 1 Decembrie este sărbătorită de românii de pretutindeni, aceia care poartă în suflet și conștiință dragostea faţă de ţară, respectul faţă de tradiţiile strămoşeşti şi mai ales pentru generațiile care s-au jertfit pentru România.

Cu siguranță, este cel mai bun moment în care putem să vorbim despre unitatea noastră ca nație, despre solidaritate şi despre o mai bună înţelegere între noi, mai ales acum când ne confruntăm cu o situație cu totul specială.

Mai mult ca niciodată, trebuie să conștientizăm faptul că suntem parte al aceluiași proiect național, în care fiecare român, fie aflat în țară, fie aflat peste hotare, este la fel de important pentru a ne pune în valoare potențialul imens pe care îl avem. Doar împreună vom putea trece peste toate obstacolele, doar împreună putem să ducem România mai departe acolo unde îi este locul. Și tot numai uniți, implicaţi şi determinaţi vom reuşi să construim o țară puternică şi respectată în Europa şi în lume.

Criza generată de pandemia de COVID-19 ne-a pus pe toți în fața unei situații excepționale, care a adus în prim plan mai multe vulnerabilități de ordin sanitar, social și economic. Am aflat, astfel, că oricând ne putem confrunta cu situații imprevizibile, care să pună la încercare solidaritatea și puterea de a acționa ca un tot unitar a unei întregi națiuni. Mai mult decât atât, devine foarte clar că fiecare dintre noi este responsabil pentru soarta țării.

Avem, în plus, o mare responsabilitate față de înaintașii noștri, cei care au făcut posibil idealul Marii Uniri. Nu trebuie însă să-i uităm pe cei care vor veni, evoluția generațiilor viitoare fiind influențată de deciziile și acțiunile noastre de azi.

Nu putem să schimbăm trecutul, dar, cu siguranță, ne putem modela viitorul!

Deputat Ion Spânu