La Moldova Nouă, turismul pe Dunăre în prim plan

ziua dunarii la moldova noua
casinoherculane by sungarden

Clubul tânărului antreprenor și promovarea obiectivelor de pe ambele maluri ale fluviului, deziderate imediate al Asociației „Dunărea”.

Încă din luna aprilie, primăria a dat asociației o suprafață de 1.000 mp în zona „Iagodărie”. Pe această locație, se vrea organizarea de activități cu tinerii în cadrul unui club al tânărului antreprenor în turism. În perioada următoare, conducerea asociației are în vedere accesarea de fonduri prin Fundația de Dezvoltare a Societății Civile din București, în vederea dezvoltării clubului.

Concret, prin fundația amintită, în toamnă, vor fi disponibile mai multe linii de finanțare pe turism și mediu. În funcție de viitoarele linii de finanțare, Asociația „Dunărea” va accesa fonduri pentru dotarea centrului. Până atunci însă, este necesară parcurgerea pașilor procedurali pentru ca, pe terenul în cauză, Asociația „Dunărea” să poată amenaja clubul aflat în atenția Primăriei Moldova Nouă de mai bine de un an de zile.

Întrucât colaborarea celor două părți a fost una dintre cele mai bune în toți cei 16 ani de existență a asociației, primăria și-a trimis reprezentantul, Mihai Bratu, șeful de la proiecte europene, și la evenimentul prin care asociația a marcat Ziua Internațională a Dunării. Evenimentul organizat de Asociația „Dunărea” cu sprijinul primăriei, a fost coordonat de Cristina Truță, consultantul pe proiecte europene al Asociației „Dunărea” și s-a bucurat de participarea voluntarilor asociației, elevi la Liceul „Clisura Dunării”.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea” mulțumește tuturor celor implicați în reușita evenimentului. Ca de obicei, tinerii voluntari au fost la înălțime chiar dacă sunt în vacanță iar unii dintre ei au examene de susținut în această perioadă. Între Asociația „Dunărea” și Liceul „Clisura Dunării” există o colaborare mai veche, Corneliu Martin mulțumind elevilor și profesorilor pentru că, împreună, au încheiat încă un an școlar de colaborare benefică ambelor părți.

În toamnă, vor fi disponibile finanțări și pentru proiecte comune România-Serbia. „Prin implicarea d-nei Cristina Truță, vom scrie un proiect împreună cu localitatea Veliko Grădiște din Serbia. Prin acest proiect, vrem să promovăm obiectivele turistice din zonă de pe ambele maluri ale Dunării, să ducem grupuri de turiști de pe o parte pe cealaltă a Dunării și desigur vrem să punem în valoare și gastronomia locului sau punctele de agrement”, a spus Corneliu Martin.
Citește și: Clubul tânărului atreprenor în turism la Moldova Nouă, la primul pas

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/