La Mehadia trebuie luat de la zero! Pe primul loc – infrastructura, care poate atrage investitori

După ce a făcut curățenie în Primărie, Grigore Bardac are în plan pentru comuna Mehadia accesarea de fonduri pentru implementarea unor proiecte care vor aduce confort în comuna de pe culoarul Timiș-Cerna.

Primarul comunei, Grigore Bardac, a reușit în prima jumătate de an de la preluarea mandatului să închidă contractele păguboase și să oprească plățile inutile. De asemenea, a trimis notificări către mai multe persoane juridice de la care Primăria trebuie să încaseze sume uriașe de bani.

Am început cu inventarul patrimoniului public. Dacă am vorbi la adevărata evaluare a bugetului local avem sume uriașe de recuperat de la persoane juridice și fizice care nu și-au plătit obligațiile ani la rând, astfel că sunt primii pași pentru a ajuta la dezvoltarea comunei.”, a menționat social democratul Grigore Bardac.

Edilul este conștient că în timp ce alte comune învecinate au investit în modernizarea infrastructurii, în Mehadia s-a stagnat foarte mult, astfel că așteaptă deschiderea mai multor axe cu finanțare europeană pentru a depune proiecte de introducere a apei și canalizării în satele învecinate, dar și de a găsi finanțare pentru lucrări de modernizare și asfaltare străzi sau de a asfalta drumurile agricole care ar duce la decongestionarea traficului.

Apa și canalizarea reprezintă un lucru esențial fără de care nu putem să funcționăm. Toamna și primăvara nu avem apă, pentru că plouă prea mult și se tulbură toate filtrele și toate decantoarele. Vara seacă, iarna îngheață. În decursul unui an, numărăm zilele când avem apă. Nu mai vorbesc despre lipsa drumurilor agricole, de lipsa asfaltului pe multe străzi. Îmi doresc o dezvoltare a comunei pentru că orice infrastructură bine făcută atrage potențiali investitori.”, a mai spus primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.