La Mehadia s-au închis toate contractele păguboase și s-au oprit scurgerile de bani din Primărie!

E una dintre cele mai mari comune din Caraș-Severin, are un potențial uriaș, dar în momentul de față este una dintre cele mai subdezvoltate!

Noul primar din Mehadia, social-democratul Grigore Bardac, și-a pus mâinile în cap după ce a aflat situația reală din administrația publică locală. Intrase în instituție cu mânecile suflecate, gata de construcție și modernizare, cu un braț de proiecte, dar cel puțin pentru moment a fost obligat să le pună deoparte. La Mehadia e nevoie în primul rând să fie reparat ceea ce n-a funcționat mult prea mulți ani și abia apoi să înceapă o reconstrucție în ritm alert, deoarece timpul parcă a fost oprit în loc pe aceste meleaguri. Au trecut cinci luni de când am preluat mandatul de primar, în primele două luni am reușit să stabilizăm fundația și să stabilim punctul de pornire. Acum încercăm să construim ce este nevoie pentru comunitatea din Mehadia. Mă dedic 100% comunității și încerc să fac tot ce este posibil uman pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care eu le gândesc și pe care le-am promis oamenilor în campania electorală. Am găsit însă mai multe probleme decât știam sau îmi imaginam. Cea mai mare problemă este lipsa apei și a canalizării în toate satele aparținătoare comunei Mehadia. Pentru asta așteptăm în viitorul apropiat elaborarea ghidului de finanțare pe fonduri europene pentru a demara proiecte în vederea finanțării și implementării lor. Această problemă este una stringentă, de mulți ani, este una sensibilă care pune presiune atât pe comunitatea locală, cât și pe mine și pe angajații Primăriei care au rolul de a administra în bune condiții tot acest patrimoniu. Lipsa apei și a canalizării creează foarte mulți nervi”, a mărturisit primarul Bardac pentru expressdebanat.ro.

Nu-și explică de ce nu s-a mișcat nimic în acest sens până acum, cum nu înțelege de ce nu s-au copiat exemplele de succes din alte localități învecinate, unde există și apă, și canalizare, și drumuri agricole, și asfalt, și tot ceea ce înseamnă astăzi civilizație. Apa și canalizarea reprezintă un lucru esențial fără de care nu putem să funcționăm. Toamna și primăvara nu avem apă, pentru că plouă prea mult și se tulbură toate filtrele și toate decantoarele. Vara seacă, iarna îngheață. În decursul unui an, numărăm zilele când avem apă. Nu mai vorbesc despre lipsa drumurilor agricole, de lipsa asfaltului pe multe străzi. Noi trebuia să vorbim de dezvoltare, despre tehnologizare, dar vorbim acum de recuperarea timpului pierdut și această recuperare vreau să o facem într-un mod accelerat. Orice infrastructură bine făcută atrage potențiali investitori. Așezarea geografică a comunei ar trebui să atragă forță de muncă, investitori, dar dacă noi nu oferim apă, canalizare, asfalt, iluminat…”, a constatat edilul-șef.

Grigore Bardac face parte din generația tânără de politicieni, vine din sistemul silvic, unde a avut rezultate interesante, iar astăzi e privit cu multă speranță în comunitatea din Mehadia. Asta, spune el, îi pune și o anumită presiune pe umeri, dar de responsabilitate nu a fugit niciodată. Știe ce are de făcut, are un plan de recuperare a timpului pierdut și deloc întâmplător a început cu închiderea robinetului prin care se scurgea bugetul public al comunei. Am închis toate contractele păguboase pe care le-am găsit în Primărie, am oprit toate scurgerile inutile de bani și am început să fac inventar al patrimoniului public. Bugetul local a fost păgubit sau prejudiciat din lipsă de activitate și din rea intenție a conducerii anterioare. Avem sume uriașe de recuperat de la persoane juridice și fizice care nu și-au plătit obligațiile ani la rând! Trebuie să dezvoltăm infrastructura și ulterior să generăm locuri de muncă. Am luat legătura cu vreo doi sau trei investitori care în viitorul apropiat se vor deplasa la Mehadia pentru a analiza situația din teren, pentru a vedea dacă există oportunitatea de a-și deschide aici niște fabrici de producție. Sunt niște firme serioase care vor să dezvolte comuna noastră bazându-se pe resursele naturale existente în zonă. Avem apă și agregate minerale care pot face obiectul materiei prime în vederea dezvoltării unor astfel de fabrici care ulterior vor genera locuri de muncă și beneficii care se vor regăsi în bugetul local”, a mai spus primarul Mehadiei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/