Ședință la limita legalității

Hotărârile aprobate astăzi de consilierii județeni sunt la limita legalității. Asta pentru că, din cauza schimbării partidului pe lista căruia au fost aleși, mandatul lor ar fi trebuit să înceteze. Ca să fenteze legea, aproape jumătate dintre proiectele de hotărâre aflate pe odinea de zi au fost retrase înainte de începerea plenului.

Aleșii județeni au fost convocați astăzi în ședință ordinară. Acesta a fost ultima din mandatul 2008-2012. Reunirea din plen nu a fost una festivă, ci mai de grabă una cu bucluc. Asta pentru că mai mult de jumătate dintreconsilierii județeni ar fi trebuit să își depună astăzi mandatul și să renunțe la calitatea pe care au dobândit-o în urma alegerilor locale din 2008. Cu toții l-au urmat pe Sorin Frunzăverde, atunci când a părăsit PDL și s-a alăturat Partidului Național Liberal.

Consilierul județean PSD Mircea Zaberca, dar și Gheorghe Roșeți s-au declarat împotriva susținerii ședinței. „Voi vota împotriva tuturor proiectelor de hotărâre, nu din cauza conținutului lor, ci din cauza situației deosebite în care ne aflăm”, a spus consilierul județean.

Chiar și așa, deciziile pe care le-au luat astăzi ar putea fi atacate cu ușurință în instanță de amatorii sălilor de judecată. Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit proiecte importante ăentru soarta județului, cum ar fi: rectificarea bugetară, dar și aprobarea veniturilor pentru instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean.