La început de toamnă, Primăria Timișoara stropește împotriva țânțarilor

Campanie anti-țânțari la Timișoara

La început de toamnă, Primăria Timișoara anunță că va stropi din nou împotriva țânțarilor. Acțiunea de dezinsecție va avea loc atât de la sol, cât și din aer.

Primăria Timișoara informează că va începe o nouă acțiune de stropire împotriva țânțarilor. Mai precis, dezinsecția va avea loc în perioada 19 – 30 septembrie, dacă vremea va permite acest lucru.

Tratamentele terestre se vor desfăşura între orele 21.00 – 06.00, iar cele aeriene dimineața, de la răsărit până la orele 10.30, respectiv după-amiază, începând cu ora 17.00 până la apus. Vă rugăm să evitați, pe cât posibil, zonele de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a elimina eventualele incidente neplăcute. Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire”, a transmis instituția.

1000x200 dacus 02

Potrivit Primăriei Timișoara, substanțele cu care se stropește împotriva țânțarilor sunt avizate de Ministerul Sănătății.

publicitate si promovare online banner maxagro