Investiții în educație! Școlile din Teregova, modernizate la standarde europene

liceul tehnologic teregova ciclul gimnazial

Unitățile de învățământ din comuna Teregova se transformă rând pe rând, grație unei investiții de 16 milioane de lei, derulată de administrația locală printr-un proiect european.

Patru dintre corpurile de clădire ale Liceului Tehnologic „Sfântul Dimitrie” din Teregova sunt cuprinse într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Trei se află în centru de comună, la Teregova, fiecare ciclu de învățământ având câte un corp (primar, gimnazial și liceal), și unul în satul aparținător, la Rusca Teregova, pentru clasele I-VIII. Momentan, lucrările sunt pe final la două dintre cele patru școli.

Una dintre școli este în proporție de 90% gata. Este vorba despre corpul în care funcționează ciclul gimnazial din Teregova, și unde elevii învață deja. Ce-i drept, sunt puțin înghesuiți, dar nu avem ce face momentan. Suntem, de asemenea, pe final și cu școala din Rusca Teregova, unde avem ciclurile primar și gimnazial, și unde elevii se vor muta în casă nouă începând cu anul calendaristic 2024. Actualmente, elevii de la Rusca învață, provizoriu, într-o școală mai veche, pentru care s-a primit aprobarea Inspectoratului Școlar. La celelalte două corpuri, unde avem liceul și clasele I-IV, mai avem de lucru”, a declarat Maria Damian, primarul comunei Teregova.

Valoarea investiției se ridică la 16 milioane de lei, iar lucrările sunt totale. De la pardoseli până la acoperiș, totul se reînnoiește. Mai mult, finanțarea vine la pachet și cu mobilier școlar nou.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Într-adevăr, este un mega proiect, luat per ansamblu, pentru că se reabilitează absolut totul, rămân doar pereții. După care avem instalații sanitare noi, instalații termice, anvelopare, acoperiș, grupuri sanitare schimbate, uși geamuri, dotarea cu mobilier. Cumva, am adus totul la standarde europene, așa cum ar trebui să fie fiecare școală din România”, a subliniat Maria Damian.

liceu tehnologic teregova ciclul gimnazial 2

Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova – ciclul gimnazial

mobilier scoala gimnaziala teregova

Pe lângă reabilitare, proiectul a presupus și dotarea cu mobilier școlar

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/