La inaugurarea clinicii de la Slatina Nera, bombeurile liberale au fost la mare cinste!

Preț de câteva ore, Sasca Montană a fost ieri locul din județ cu cea mai mare densitate de liberali pe metru pătrat. Se călcau pe bombeu, de mulți ce erau. Până și frunzele copacilor deveniseră liberale la culoare, contemplative și admirative, în același timp, față de oaspeții de seamă veniți tocmai de la București, la inaugurarea Centrului pentru Cercetare în Recuperare Oncologică Slatina Nera.

În buna tradiție românească, miniștrii puterii nu puteau să lipsească de la festivitate. Lucru bun, aceștia nu au fost întâmpinați cu pâine și sare, așa cum s-a întâmplat cu Viorica Dăncilă în urmă cu un an. E și normal, căci, oricât s-ar lăuda, liberalii nu au un maestru de ceremonii precum Luminița Jivan. În schimb, Nelu Tătaru de la Sănătate, Ion Ștefan de la Dezvoltare, șefa de la CNI, Irina Pătrășcoiu, au venit pe calea aerului și nu cu mașinile, să nu li se facă rău de la curbe și de la hârtoapele din asfalt.

Prezent a fost și Marcel Vela, care, în mod normal (normal în alte părți ale Europei, nu la noi), nu prea avea ce căuta, pentru că acolo se inaugura o clinică, nicidecum nu era programat un exercițiu comun pentru situații de urgență cu polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră. Dar când ai elicopterul la dispoziția ta 24 de ore din 24, de ce nu ai veni și tu acasă, să faci pe gazda, nu-i așa? Și apropo de elicopter, cred că domnul ministru de Interne, care în urmă cu nici un an se lăuda că mergea la slujbă cu taximetrul plătit din leafa lui de bugetar, o și uitat cum e să te duci cu mașina până la Ciorogârla sau Bolentin Deal.

leader board 728 x 90 px

Lăsând ironia la o parte (la asta ne pricepem toți, inclusiv eu), liberalii au lăsat impresia că au confiscat ceremonia de ieri, deși nu au niciun merit important în susținerea investiției de-a lungul celor zece ani de zbateri din partea doctorului Pavel Chirilă. Sunt convins că mulți dintre cei prezenți acolo nici măcar nu auziseră până atunci că la Slatina Nera se construia așa ceva. Nu vreau să par rău, unii nici măcar nu aveau habar că există Slatina Nera pe hartă. Ei știau de Slatina Timiș și se mirau că Ghița Roma, primarul liberal de acolo, ținuse secret lucrul ăsta. Cu toate acestea, au făcut act de prezență, să arate lumii că lor le pasă de cărășeni, de sănătatea noastră, de tot ce e trainic și frumos în Banatul de Munte. Și, bineînțeles, să fie alături de șeful lor de partid.

Revenind la momentul festiv, e bine de precizat că, în cei zece ani de trudă pentru ridicarea clinicii, liberalii au fost prezenți doar la inaugurare. E și asta o performanță, echivalentul unui meci de fotbal în care unii domină 89 de minute, iar adversarul înscrie la singurul șut tras pe poartă. Ieri peneliștii au luat caimacul, cum s-ar spune, făcând un titlu de glorie cu care, sunt convins, vor defila în campania pentru alegerile parlamentare.

Dacă liberalii au fost câți au vrut ei, nici urmă de pesediști, pemepiști, useriști și ce-or mai fi rămas în politica cărășeană după alegerile locale. Cu o singură excepție, primarul PSD din Sasca Montană, care, vrând-nevrând, trebuia să fie și el acolo. În rest, doar gulere albe și bombeuri liberale. Oameni cu sentimentul datoriei față de țară, de popor, de tot ce mișcă în jurul nostru.

E și normal să fie așa, doar începe campania pentru alegerile parlamentare.