La Herculane, se pregătește o nouă ediție a proiectului „Baia de Arhitectură”

malul cernei
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Proiectul demarat în urmă cu mai mulți ani de Asociația „Locus” continuă și în această vară la Băile Herculane.

„Baia de Arhitectură” a ajuns la cea de-a VI-a ediție. „Gașca de la băi” revine în forță în această vară, pentru a continua proiectul de revitalizare și transformare a malurilor Cernei.

„În 2019 am început etapizat amenajarea malului Cernei din zona centrală a Băilor Herculane pentru a construi spații pentru comunitate. Ajunși în 2024, ne propunem ca aceasta să fie ultima etapă în care ne vom atinge toate obiectivele, parte din strategia de revitalizare a zonei. Vom realiza un amfiteatru urban din lemn prin metode tradiționale de chertare și vom echipa arealul cu accesorii de mobilier urban precum: o zonă de lounge, coșuri menajere și o zonă de schimb. În paralel, vom începe amenajarea peisageră cu plante autohtone, perene, îmbunătățirea accesului și amenajarea cădițelor cu piatră seacă”, anunță reprezentanții Asociației „Locus”.

„Baia de Arhitectură” ediția a VI-a face parte dintr-un amplu proiect de revitalizare și transformare a malurilor Cernei într-o arteră verde și culturală a Băilor Herculane finanțat de Raiffeisen Bank și Asociația pentru Relații Comunitare prin intermediul programului Raiffeisen Comunități.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Proiectul este cofinanțat de către Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Fundației Regelui, având ca partener principal Primăria Băile Herculane. Parteneri sunt și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Administrația Bazinală a Apelor Române Banat, Direcția pentru Cultură Caraș-Severin, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș, Asociația de la 4 și Fundația Archaeus.

Ediția din acest an a proiectului este programată a se desfășura între pentru 12 iulie și 4 august. Persoanele  care doresc să participe în cadrul proiectului și să pună umărul la treabă se pot înscrie aici

FOTO: Asociația Locus

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/