La Herculane, bătaie de joc pe bani europeni! Constructorii de doi lei îngroapă și mai tare „Perla Banatului”!

Milenara stațiune de pe Valea Cernei nu a dus în ultimii ani lipsă de proiecte de dezvoltare, numai că licitațiile au fost câștigate uneori de niște oportuniști, preocupați doar de propriile buzunare. Au luat banii și au întins-o!

Cam așa par să stea lucrurile și în ceea ce privește podul peste râul Cerna, de la Km 0, pentru a cărui construcție s-au alocat fonduri europene. Deși vorbim despre un proiect demarat cu ani în urmă, astăzi avem doar niște piloni ridicați pe albia râului și nici urmă de muncitori. Am avut un proiect pe fonduri europene, dar acolo s-a pierdut finanțarea. Nu din cauza Primăriei, din alte motive. Purtăm discuții pentru obținerea de fonduri guvernamentale ca să finalizăm lucrarea. Pilonii sunt puși”, a explicat primarul Cristian Miclău.

Podul e pe jumătate finalizat și ar fi foarte util pentru orașul-stațiune, mai ales în perioadele aglomerate. Tocmai de aceea primarul Miclău face demersuri la București pentru obținerea de fonduri guvernamentale, astfel încât lucrările să poată fi finalizate. De către un alt constructor! „S-a pierdut finanțarea pe fonduri europene din cauza constructorului, motiv pentru care s-a reziliat contractul. Acum numai din bugetul propriu sau dacă obținem fonduri guvernamentale, dar o lucrare începută are șanse mici să mai fie finanțată de cineva. Avem niște experți de la Timișoara care ne vor comunica sumele necesare finalizării lucrărilor. Podul, în mare parte, e făcut, dar tronsoanele care vin puse deasupra presupun niște costuri mai însemnate”, a mai spus primarul din Băile Herculane.

leader board 728 x 90 px