La două zile de la confirmarea coronavirusului n-a fost depistată sursa infectării! Se recoltează probe de la zeci de reșițeni!

untitled design set 970x90 px

Soția tânărului din Reșița confirmat ca fiind primul caz de coronavirus din Caraș-Severin susține că autoritățile ar trebui să caute în altă parte sursa îmbolnăvirii bărbatului, pentru că persoana considerată suspectă inițial s-a dovedit că nu are nicio problemă. 

„Trebuie să se afle de unde a plecat totul”, ne spune soția bărbatului considerat a fi primul caz de coronavirus din Caraș-Severin. Inițial, s-a spus că tânărul din Reșița s-ar fi îmbolnăvit la locul de muncă, după ce ar fi intrat în contact cu o femeie. Aceasta la rândul ei ar fi fost anterior în apropierea unei persoane suspecte. Numai că acest prim caz suspect nu s-a confirmat, așa că întregul lanț se prăbușește. „Soțul meu a declarat inițial că așa ar fi putut lua virusul, însă ulterior a aflat că șefa mea, pe care noi o bănuiam ca fiind sursa, nu are nicio problemă. Autoritățile trebuie să afle de la cine a luat el virusul, pentru că deja s-a creat o adevărată panică în Reșița”, a declarat tânăra pentru Express de Banat. Ba mai mult, aceasta susține că nici ea și nici soțul ei nu au părăsit orașul recent și nici nu au intrat în contact cu persoane revenite din țări cu risc.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros, admite că instituția pe care o reprezintă nu are deocamdată informații clare despre persoana care l-ar fi îmbolnăvit pe tânărul reșițean: „Nu am găsit încă contactul lui exact”, dar că ancheta epidemiologică este în plină desfășurare pentru a-l găsi cât mai repede. Deocamdată urmează să fie testate 58 de persoane care ar fi intrat în contact cu bărbatul de 27 de ani.

publicitate ziar expresb 1000x100

Un alt aspect semnalat de tânăra femeie aflată în autoizolare este legat de prelevarea probelor și de modul în care s-a ajuns la concluzia că soțul său este infectat. „I s-a luat o singură probă din gât și din nas care a fost trimisă la Timișoara, dar i s-a spus că rezultatul este neconcludent. Nu i-au mai luat nicio altă probă, ci pe baza primei l-au anunțat apoi că este pozitiv. Mie mi s-a luat o singură probă abia miercuri, pe la ora 15.00, deși soțul meu a fost anunțat că este pozitiv cu o zi înainte. Și în cazul meu au spus că rezultatul este neconcludent, dar până acum n-a mai venit nimeni de la DSP să îmi refacă testul”, ne-a mai spus aceasta.

Femeia consideră că autoritățile ar trebui să fie mult mai vigilente, având în vedere că magazinul în care lucrează împreună cu soțul ei are un aflux mare de clienți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/