La doi pași de Banat se află locul perfect pentru recreere și distracție în toate anotimpurile și pentru toate vârstele!

Cu toate că țara noastră reprezintă o sursă inepuizabilă în ceea ce privește potențialul turistic, iar bogățiile naturale ale României sunt de necontestat la acest capitol, românii – în special bănățenii – sunt din ce în ce mai tentați să își petreacă vacanțele la vecinii unguri. De ce? Simplu! E aproape, ieftin, curat, mâncarea e pe săturate, odihna – asigurată, iar bălăceala – pe măsură!

Una dintre principalele destinații turistice pe care le preferă bănățenii în Ungaria este reprezentată de orașul Gyula,  atât datorită mediului natural și arhitectural unic, cât mai ales Băilor Cetății, care îmbină armonios distracția cu sănătatea, funcționând atât ca ștrand, cât și ca loc de tratamente.

Un avantaj important îl constituie faptul că Băile Cetății din Gyula sunt deschise pe tot parcursul anului, așa că bălăceala poate continua și după încheierea anotimpului cald, reprezentând un loc de agrement, odihnă și tratament cu o ambianță unică, propice în fiecare anotimp.

Locul este dotat cu 21 de bazine și se extinde pe o suprafață de 8,5 hectare, iar apa care erupe de la adâncimea de 2.005 metri adâncime, la temperatura de 72 de grade, este bogată în minerale și are proprietăți curative în boli ale sistemului locomotor, în tratarea reumatismului sau în boli ale sistemului nervos.

Parcul de saună cuprinde toate tipurile de saună existente la ora actuală și este dotat cu șapte saune interioare și exterioare de calitate deosebită, iar în apropierea saunei tradiționale de tip finlandez se poate profita și de o baie de aburi, precum și de o saună cu infraroșu.

De asemenea, pe lângă tobogane, terenuri de joacă, bazinul cu trambulină, piscina cu valuri și paradisul pentru copii, masajul magic nu se lasă mai prejos, unde clienții pot alege între aproape 40 de tipuri de masaj!

Totodată, turiștii au prilejul de a vizita Cetatea din Gyula, care reprezintă un însemnat reper istoric, fiind o moștenire a cărei vechime depășește 600 de ani și este singurul castel gotic de cărămidă din fostul Regat al Ungariei.

Mâncarea este emblematică pentru Gyula, cârnații din Gyula fiind un adevărat simbol gastronomic al orașului datorită tradiției seculare și profesionalismului cu care sunt preparați. Și pentru că gurmanzii adevărați știu că după un cârnat bun merge bine o pălincă, iar după o mâncare copioasă trebuie să urmeze un desert bun, Manufactura Gyulai Palinka și Cofetăria de 100 de ani întregesc tabloul culinar.

Așa cum era de așteptat, cei mai mulți turiști sunt români, adică în proporție de 90%, iar numărul acestora crește de la an la an. Astfel, dacă în anul 2018, în perioada ianuarie-august erau 5.817 nopți de cazare, anul acesta s-au înregistrat, pentru aceeași perioadă, 8.114 nopți de cazare, românii optând din ce în ce mai mult pentru serviciile vestice.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/