La „cuțite” înainte! Fondurile europene subiect de luat la trântă între subprefectul Plujar și city managerul Bogdea

Disputa pe proiectele europene dintre Andrei Plujar, care reprezintă instituția Prefectului și Florin Bogdea, reprezentantul Primăriei Caransebeș este departe de a se încheia. După ce Plujar a acuzat administrația caransebeșeană de slabă preocupare pentru atragerea de fonduri, Bogdea îi transmite să se informeze înainte de a arunca cu acuzații.

În spațiul public subprefectul Andrei Plujar sare la gâtul lui Florin Bogdea în numele cărășenilor care ar trebui să știe, spune Plujar cât de eficientă este administrația publică locală, câte proiecte se derulează și cu ce număr de angajați din sistemul bugetar.

Municipiul Caransebeș beneficiază de: zero proiecte admise la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, două proiecte respinse, 1 proiect al Băncii Mondiale în parteneriat cu alți 12 membri, Ministerul Sănătății, spitale județene și municipale din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, 3 angajați pe fonduri externe nerambursabile (din declarațiile de presă ale City managerului Florin Bogdea). Pentru alte clarificări îl rog pe domnul Florin Bogdea, City managerul Municipiului Caransebeș, să ne transmită atât nouă cât și opiniei publice sursele de finanțare cu link-urile aferente. În încheiere, subliniez că mă bucură fiecare progres făcut de către administrațiile locale și că le stau la dispoziție pentru orice ajutor pot acorda”.

În replică city managerul Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea îi răspunde lui Andrei Plujar că ar trebui să știe toate aceste informații, din moment ce, lunar Primăria Municipiului Caransebeș transmite la Prefectură stadiul proiectelor:

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Domnule prefect Gâfu, i-ați dat domnului subprefect atribuții pe proiecte europene, dar nu are habar de ce se întâmplă în județ pe acest domeniu! Prin urmare vă spun eu, Primăria Caransebeș are 11 proiecte europene, în diferite stadii (a se vedea tabelele), 4 dintre ele în implementare. Domnule Plujar, 11 nu este egal cu zero, indiferent de ce calcul am face, numai poate dacă înmulțim cu zero, adică dacă reducem la zero munca unor oameni, doar de dragul de a da bine în presă. Domnule Gâfu, mai corijați-l pe domnul subprefect Plujar, să se informeze înainte de a (plu)ne jar pe proiectele comunităților locale ! Încercați să ne ajutați, doar sunteți reprezentanții guvernului în teritoriul, nu să ne certați”, am mai spus Florin Bogdea.

City managerul primăriei a precizat că în această perioadă Primăria Municipiului Caransebeș a finalizat un proiect POCU pentru comunitățile defavorizate în valoare de 25 milioane lei.

banner maxagro