Primul atelier de cheesecake realizat live, după relaxarea restricțiilor sanitare, a avut loc în Vinerea Mare, într-o zi cu semnificații aparte. Ziua când majoritatea gospodinelor gătesc bunătăți și pregătesc în bucătăriile lor deserturi speciale. Astfel s-a întâmplat și în spațiul unde ideile prind contur, la Centrul care-i găzduiește pe tinerii reșițeni creativi.
Cezara Perian, voluntar cu experiență în organizație, a lansat din timp propunerea de a organiza și susține un Atelier de creație pentru preparat cheescake, renumita prăjitură americană ce poate fi făcută în două moduri: la cuptor, dar și la rece. Varianta aleasă a fost cea tradițională, în care mult așteptatul desert a fost copt la cuptor.
De remarcat este faptul că inițiatoare acțiunii, Cezara Perian, a depășit de ceva vreme vârsta adolescenților prezenți la Atelierul de patiserie. Ea este studentă la Medicină în ultimul an și în timpul liber, din pasiune, își exersează abilitățile de patiser, surprinzându-și plăcut prietenii și pe cei apropiați. O secondează pe mama ei atunci când nu mai prididește în prepararea dulciurilor. Mărturisește că a încercat de-a lungul timpului mai multe produse astfel încât să nu dea greș în rețeta pe care de astă dată a împărtășit-o tinerilor prezenți. „E important să ai răbdare, să îți placă ceea ce faci, ca să poți obține un rezultat bun. Să fii atent la cântar și să folosești produse proaspete!”
Sub directa îndrumare a consilierului pentru tineret, Daniela Lupșan, cei prezenți la Atelier au dat startul acțiunii pornind de la respectarea normelor igienă, spălatul pe mâini și îmbrăcatul șorțului de bucătărie. În timp ce tăvile cu desertul cremos se coceau la cuptor, tinerii au socializat, au schimbat impresii, au rememorat activități din timpul altor acțiuni de voluntariat, undele desfășurate recent, precum cea la Brebu Nou dar și din cadrul atelierului de ceramică organizat în luna februarie. A fost apreciată ideea organizării Atelierului de cheescake, cu atât mai mult cu cât la Centrul Mansarda există toate dotările necesare: cuptor, ustensile, ingrediente.
O altă acțiune interesantă se anunță pentru tinerii reșițeni pentru joi, 28 aprilie, de la ora 17.00, când aceștia sunt invitați la Centrul de Tineret „Mansarda” să participe la discuții despre „Vulnerabilități, frici, emoții”.